La plataforma de gent gran insistirà fins que es faci la residència del Xup

Assegura que es manté a l'expectativa de les places geriàtriques que la Generalitat concertarà al juliol

L'alcalde Marc Aloy parlant amb representants de la plataforma de gent gran

L'alcalde Marc Aloy parlant amb representants de la plataforma de gent gran / Arxiu Particular

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Un grup de trenta-cinc membres de la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa ha pujat a l'alcaldia de l'Ajuntament i s'ha entrevistat amb l'alcalde Marc Aloy. La plataforma assegura que continuarà insistint perquè es construeixi la promesa residència de gent gran al barri del Xup.

La plataforma de gent gran ha explicat que al final de la concentració celebrada dues setmanes abans li van explicar a l'alcalde la reunió que havien tingut el dia abans a Barcelona amb Lluís Torrens, secretari d'Afers Socials i Famílies, i Marta Segura, directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Drets Socials de la Generalitat.

L'alcalde es va comprometre a fer una gestió personal amb en Lluís Torrens i un cop realitzada ha rebut els membres de la plataforma. En la trobada Aloy els ha explicat que va posar-se en contacte amb en Lluís Torrens, tal com s'havia compromès, i que aquest li va comunicar que el mes de juliol la Generalitat farà públic les places que concertarà a Catalunya per a residències de les persones grans, a curt i a mig termini.

Aloy, en declaracions a Regió7 ha subratllat «el compromís de l’Ajuntament per seguir batallant perquè la Generalitat atorgui el màxim de places concertades, donat que la ciutat està infradotada». Un segon compromís és «tornar-nos a trobar el mes de juliol per parlar conjuntament i decidir què fer».

A l'expectativa

La plataforma assegura que "estarem a l'expectativa de la decisió de la Generalitat" i vetllarà que es faci efectiva una comissió de treball conjunta entre la Generalitat, l'Ajuntament i la plataforma.

Per la seva part, la plataforma s'ha ofert, una vegada s'hagi constituït el nou equip de govern municipal, a elaborar un full de ruta plegats encaminat a la consecució de la nova residència. 

Els membres de la plataforma al vestíbul d'alcaldia

Els membres de la plataforma al vestíbul d'alcaldia / Arxiu Particular

La plataforma ha deixat clar a l'alcalde que "continuarem insistint, si cal amb més contundència però tanmateix pacíficament, fins aconseguir la necessària i urgent residència pública que Manresa necessita".