El govern de Manresa augmenta el 21% els diners que poden rebre l’oposició i regidors jubilats

Eleven el topall de la remuneració dels polítics que no tenen un sou fix sinó que cobren de l’Ajuntament per assistir a plens, juntes i comissions

El primer ple de l’Ajuntament va aprovar l’estructura de funcionament i la remuneració

El primer ple de l’Ajuntament va aprovar l’estructura de funcionament i la remuneració / Arxiu/Eduard Vega

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Els regidors de l’Ajuntament de Manresa que no tenen un sou assignat com a tal sinó que cobren indemnitzacions per assistència als plens i comissions tenien en el mandat passat un topall màxim anual de 18.193 euros bruts a l’any, que en l’actual passa a ser de 22.000 euros, 3.808 euros més, el 21% d'augment.

Requerit el govern municipal sobre el motiu de l’increment del 21% en els diners que poden percebre els regidors de l’oposició i també aquells del govern que per la seva condició de jubilació se’ls paga mitjançant aquesta fórmula -Pere Massegú (PSC) i Jesús Alonso (Impulsem Manresa)- el govern d’ERC, PSC i Impulsem Manresa ha respost que «d’una banda es va considerar que els regidors i regidores de l’oposició que cobren per indemnitzacions es podien retribuir millor». 

D’altra banda, també explica el govern tripartit que «en aquest mandat hi ha dos regidors de govern que estan jubilats i que estaran dins d’aquest règim, i es va considerar oportú que hi pogués haver aquesta elevació del topall, ja que la seva dedicació serà exclusiva, i també perquè retribuir-los amb un sou hauria tingut una despesa molt major per a l’Ajuntament».

Per què aquest augment?

Requerit específicament el govern tripartit si hi hauria hagut un augment del 21% del topall de sou de l’oposició si no hi hagués hagut dos regidors de govern que estaran dins del règim d’indemnitzacions, el govern no va respondre afirmativa ni negativament sinó reiterant que hi havia hagut una diversitat de causes: «S’ha tingut tot en compte, per una banda, el tema que es va creure que l’oposició podia estar millor retribuïda, per l’altra, el tema dels jubilats».

Els que no cobren sou sinó indemnitzacions per anar a un ple ordinari ingressen mil euros i per un d’extraordinari, 250 euros. Per assistència a la junta de portaveus són 200 euros i a la junta de govern local, 120. Participar a una comissió informativa ordinària es paga a 250 euros i si és extraordinària, 100 euros.

La percepció d’aquestes quantitats requerirà que s’acrediti l’assistència a un mínim del 50% del temps de la durada de les sessions de la qual es tracti.

Diners per a cada grup municipal

A banda, s’estableix una assignació econòmica mensual pel funcionament de cada grup municipal. N’hi ha set: ERC, Junts, PSC, Fem, Impulsem, Front Nacional i Vox.

Aquesta aportació consta d’un component fix igual per a tots els grups polítics i d’un altre variable, en funció del nombre de membres de cada grup, uns diners que no poden destinar-se al pagament de remuneracions de personal de qualsevol tipus al servei de la corporació ni a l’adquisició de béns de caràcter patrimonial.

El component fix s’ha determinat en 800 euros mensuals per a cada grup municipal, i el variable en 150 euros mensuals per a cada regidor, de forma que inicialment resultaran les quantitats següents: Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, 1.850 euros; Grup Municipal de Junts, 1.700 euros; Grup Municipal del PSC, 1.400 euros; Grup Municipal Fem Manresa, 1.250 euros; Grup Municipal Impulsem, 1.100 euros; Grup Municipal del Front Nacional, 1.100 euros; Grup Municipal de Vox, 950 euros.

El lliurament de les aportacions es realitzarà mensualment. Els grups municipals han de portar una comptabilitat específica d’aquesta dotació, que posaran a disposició del Ple sempre que aquest ho demani.

Independentment d’això, els grups han de presentar anualment la justificació de les aportacions rebudes amb una declaració responsable en la qual es faci constar que en les despeses no s’ha incorregut en els supòsits de prohibició establerts.

Subscriu-te per seguir llegint