Marc Aloy reivindica els drets LGTBI+ al Pride de Barcelona

L'alcalde de Manresa va participar dissabte a la marxa de l'Orgull des de l'interior de la carrossa d'ERC

Marc Aloy, juntament amb Gabriel Rufián, i altres membres d'ERC a la carrossa del partit al Pride de Barcelona

Marc Aloy, juntament amb Gabriel Rufián, i altres membres d'ERC a la carrossa del partit al Pride de Barcelona / Instagram de Marc Aloy

Alba Díaz

Alba Díaz

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, va ser dissabte entre les 110.000 persones que van assistir al Pride de Barcelona. Aloy, que el 2018 va referir-se a ell mateix per primer cop públicament com a homosexual, va participar a la desfilada de l'Orgull LGTBI+ al costat del cap de llista d'ERC a les eleccions del 23-J, Gabriel Rufián, i altres membres del partit a la carrossa d'ERC. La formació va reivindicar els drets del col·lectiu en una marxa de l'Orgull que va omplir els carrers de Barcelona de color, molta música i ganes de passar-ho bé.

La desfilada va sortir del parc de les Tres Xemeneies, passant per l'Avinguda Paral·lel i per la plaça Espanya per arribar fins a l'escenari principal, a l'avinguda Maria Cristina. Aloy va compartir l'experiència a través del seu perfil d'Instagram (@marc_aloy) on va publicar imatges a l'interior de la carrossa, amb la cara pintada amb els colors de la bandera del col·lectiu, juntament amb Rufián, la regidora d'ERC a Barcelona Elisenda Alamany i l'exconsellera de Salut, Alba Vergés, entre altres.

Captura d'una història de Marc Aloy al Pride de Barcelona 2023

Captura d'una publicació a Instagram de Marc Aloy al Pride de Barcelona 2023 / Marc Aloy

Aloy també va penjar vídeos del colofó de la festa, que va tenir lloc a l'escenari de l'Avinguda Maria Cristina, on al final de la jornada van actuar un ventall d'artistes, des de Siderland, passant per Julieta, María Escarmiento, Rosa López o la mexicana Paulina Rubio.

L'edició d'aquest 2023 va reivindicar la diversitat sexual a través de la "conversa intergeneracional" entre totes les edats per viure-la amb total plenitud sota el lema 'L'Orgull de les nostres vides. Complir anys, acompanyant-nos, és créixer'.