L'Hospital de Sant Andreu i l'auditori de Sant Francesc, a les Visites a la Manresa Desconeguda

Els dos actes de la Festa Major de Manresa estan programats els dies 24 i 25 d'agost, respectivament

Caldrà la fer la reserva prèvia a partir del 21 d’agost en aquest enllaç o a l'Oficina de Turisme

A l'esquerra, vista parcial de l'església i l'Hospital de Sant Andreu de Manresa

A l'esquerra, vista parcial de l'església i l'Hospital de Sant Andreu de Manresa / AJM

Redacció

La Festa Major de Manresa oferirà una nova oportunitat per descobrir edificis i espais patrimonials de la ciutat que no acostumen a estar oberts al públic. Aquest any, dins de les Visites a la Manresa Desconeguda, s’obriran les portes de l’Hospital de Sant Andreu i de l’auditori de Sant Francesc (antiga església i convent), els dies 24 i 25 d’agost, respectivament. Per visitar-los, caldrà fer la reserva prèvia a partir del 21 d’agost a través d'aquest enllaç o, presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa.

Un hospital medieval

El dijous 24 d’agost, es podrà visitar el que fa més de 700 anys era un hospital medieval i ara és un centre assistencial. L’Hospital de Sant Andreu obrirà al públic una part de les seves estances, que permetran fer un passeig per diversos estils arquitectònics i per l’evolució de l’edifici al llarg dels anys. També es podran visitar les ales de l'equipament on es desenvoluparà un projecte pioner en les cures pal·liatives i en tot el que envolta el fet de morir, projecte que es va presentar recentment. La visita començarà a la plaça de l’Hospital a les 5 de la tarda, amb una durada d’una hora.

L'Hospital de Sant Andreu

L'Hospital de Sant Andreu / AJM

Un antic convent

El divendres 25 d’agost, també a les 5 de la tarda, s'entrarà a l'auditori de Sant Francesc. Durant la visita es podrà veure l’interior de l’església i alguns vestigis de les antigues estances del convent, el que després va ser la Badia Solé, actual Escola Joviat i, a partir del curs vinent, Institut Escola Manresa. La visita començarà a la plaça Icària amb carrer de les Campanes i també durarà una hora, aproximadament.

Justament el passat mes de febrer es van explicar les obres que s'han executat i que s'hi executaran a l'auditori, així com la decisió de l'Ajuntament de Manresa i de l'Orfeó Manresa que passi a ser un equipament cultural de la ciutat.

Interior de l'auditori de Sant Francesc

Interior de l'auditori de Sant Francesc / Arxiu/Oscar Bayona

Totes dues visites són gratuïtes i necessiten inscripció prèvia. Aquest pas es podrà fer a partir del dilluns 21 d’agost a les 10 del matí fins que s’exhaureixin les entrades. Es pot fer a través d'aquesta pàgina web o anant presencialment a l’Oficina de Turisme de Manresa, a la plaça Major, 10. L’horari és dilluns de 10 a 2 i de dimarts a divendres, de 10 a 2 i de 5 a 7. Les dues visites són parcialment accessibles a persones amb mobilitat reduïda. Es poden indicar necessitats específiques a l’Oficina de Turisme quan es reservi l’entrada.

Les Visites a la Manresa Desconeguda les organitzen l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Centre d'Estudis del Bages, l’Associació Memòria i Història de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la Fundació Sant Andreu Salut i l’Institut Escola Manresa.