Festa Major de Manresa: consulta aquí el programa d'actes

Enguany la festa s'escurçarà de 10 a 6 dies i portarà The Tyets, Buhos i 31FM a la capital del Bages

El cartell de la Festa Major de Manresa 2023

El cartell de la Festa Major de Manresa 2023 / Ajuntament de Manresa

Redacció

Manresa viurà enguany una Festa Major 2023 amb menys dies però serà intensa. L'Ajuntament ha decidit escurçar-la de 10 a 6 dies, per "ser més eficients" i "augmentar-ne la participació", segons va declarar l'alcalde Marc Aloy. L'edició d'enguany portà a la capital de Bages actes per a tots els públics, repartits entre el 23 i el 28 d'agost. Consulta aquí tota la programació de la FMM 2023 que portaràThe Tyets (concert que ja va avançar aquest diarii Buhos, i, per al públic més adolescent, 31FM a la capital del Bages.

L'edició del 2023 torna a estar marcada per la suspensió per la situació de sequera d'un dels actes més esperats: el Correaigua. El tradicional esdeveniment d'inici de Festa Major no es podrà celebrar, per la qual cosa, els dies grans de festa a Manresa començaran amb el Tap'Antic, el dimecres 23 d'agost a la nit i clouran el 28 d'agost amb el Correfoc.

Dins l'oferta musical, s'ha volgut fer una aposta per les dones, amb DJ Bulma Beat Les Que Faltaband, que actuaran després de The Tyets i de Buhos, respectivament, el divendres 25 d'agost i el dissabte 26 d'agost. A banda, el diumenge 27 d'agost al vespre, a la plaça de Neus Català (Crist Rei), actuarà l'streamer asturiana Elesky, molt coneguda a l'univers Twitch.

Moscada i correfoc infantil, a part

Tot i perdre un cap de setmana, hi haurà dos actes, la moscada i el correfoc infantil, que es mantindran el diumenge 20 d'agost perquè els seus responsables, l'entitat Xàldiga, han considerat que els anava més bé, va explicar Aloy a aquest diari. No formaran part del programa festiu estrictament sinó que l'acompanyaran com a activitats prèvies.