Prop de 1.850 persones participen al concurs per veure els actes de la festa major des de balcons municipals

Aquest any s’han sortejat 75 entrades dobles per a la Mostra del Correfoc, la Ballada de la Imatgeria i el Correfoc, 60 més que l'any passat

El sorteig es va fer ahir dilluns i el nom de les persones guanyadores ja s’ha publicat a les dues xarxes socials del concurs, Instagram i Facebook

Balcó de l'edifici número 5 de la plaça Major, l'any passat

Balcó de l'edifici número 5 de la plaça Major, l'any passat / AJM

Redacció

L’Ajuntament de Manresa ha sortejat 75 entrades dobles per poder presenciar alguns dels actes principals de la festa major des d’un dels balcons municipals de la plaça Major, situats a la primera i segona planta de l’edifici número 5. El sorteig s’ha fet entre tots els usuaris d’Instagram i de Facebook que han participat en el concurs engegat pel consistori manresà als seus perfils oficials d’aquestes dues xarxes. Ha rebut gairebé 1.850 participacions d’usuaris.

D’entre tots els participants, ahir dilluns es van sortejar, a través de l’aplicació mòbil AppSorteos, 15 entrades dobles per poder veure la Mostra de Correfoc de dissabte, 30 entrades dobles per a la ballada de la Imatgeria de diumenge i 30 entrades dobles més per al Correfoc de dilluns. El nom dels usuaris guanyadors s’ha fet públic a través dels comptes d’Instagram i Facebook de l’Ajuntament de Manresa. És el segon any que el consistori ofereix el balcó als ciutadans perquè puguin gaudir dels actes de la festa gran des d’una posició única. En total, s’han ofert 150 localitats, 60 més que l’any passat.

Les bases dels tres concursos es van publicar al web de l’Ajuntament de Manresa, així com als perfils del consistori d’Instagram (@manresa.cat) i de Facebook (AjuntamentManresa), que són les dues xarxes socials des d’on s’ha pogut participar. En total, tant a Instagram com a Facebook, es van publicar tres posts, un per a cada concurs. Tothom qui ho ha volgut ha pogut participar en tots tres concursos, tot i que només es podia optar a guanyar plaça en un d’ells.

Per poder participar a cadascun dels concursos, era necessari ser major d’edat i tenir perfil personal a la xarxa social des d’on es participés, sigui Facebook o Instagram. La dinàmica de participació, tal com s’explica en les bases aprovades del concurs, era senzilla: s’havia de fer un m’agrada al post en qüestió i deixar-hi un sol comentari, en el qual es digués amb quina persona s’aniria a l’acte. Cada usuari només podia deixar un sol comentari en una de les dues xarxes (Instagram o Facebook).

L’aplicació informàtica va fer ahir un sorteig aleatori entre tots els usuaris de Facebook i d’Instagram que hi van deixar un comentari. Per a cada acte, el sistema ha elegit els guanyadors d’entre totes les persones que han deixat comentaris, així com una llista de suplents.

L’Ajuntament de Manresa ha enviat un missatge privat a tots els guanyadors d’Instagram i, a Facebook, ha publicat i fixat un post amb el nom de totes les persones premiades a qui es facilita una adreça de correu electrònic per tal que contactin amb l’Ajuntament.

El dia de l’acte, per poder accedir al balcó, serà necessari mostrar el DNI al personal municipal, a l’entrada de l’edifici i es donarà accés només a aquelles persones que constin a la llista de guanyadors.