El Tap'Antic omple de cues els bars del Barri Antic

La nit de les tapes de la Festa Major de Manresa arriba un any més per fer obrir la gana amb 23 propostes

Redacció / G.C

Cues, cues i més cues. Tot i la calorada que fa, el Tap’Antic ha demostrat novament el seu poder d’atracció. A quarts de 9 del vespre hi havia cues davant dels establiments del Barri Antic que hi participen. Algunes, amb més de cinquanta persones, i anaven a més. En la present edició, l’inici del recorregut s'ha avançat a les 7 de la tarda perquè els participants tinguin més temps per voltar pels locals per provar les diferents tapes proposades. Tanmateix, no ha estat fins a les 8 quan l'ambient s'ha animat, i ja no ha parat. Ho ha fet abans que altres anys, de fet.  

Amb un ventall a una mà i un got de plàstic a l'altre, els participants de la ruta, majoritariament conformada per un públic familiar, han començat a fer cua a locals del Centre Històric com ara A l'Ombra al carrer de Sant Miquel o al restaurant Porta Ferro del carrer de Sant Miquel. Risotto de ceps, mini brioix de costella de porc, miniburger amb cheddar, fideuà de peix... són algunes de les 23 tapes que s'han preparat per a l'edició d'enguany.

La Vermuteria Santa Rita, al Cap del Rec, ha fet una torradeta amb foie, bolets i castanyes. Vicky Garcia, responsable de l’establiment, diu que, amb els anys, han après alguns trucs, com el de crear tapes que es puguin elaborar fent treball en cadena. Recorda que un any en va oferir una de molt treballada que no va tenir la sortida que s’esperava perquè la gent sap molt bé què va a buscar. 

Així es prepara una tapa del Tap'Antic de Manresa

Gemma Camps

Francesc Riera, de L’Ànima, al carrer de Sant Miquel, és el segon any que participa al Tap’Antic. Aquesta nit ofereix la tapa que ja dona al Pintxo-pote, que es fa els dijous d’octubre a maig i dimecres de juny a setembre als bars del Centre Històric: pa de coca amb formatge cremós i encenalls d’ibèric, o amb sobrassada, formatge d’ovella i mel. 

Al restaurant Las Vegas, al carrer del Born, Pilar Garcia explica que la quantitat de tapes que venen varia d’un any a l’altre. 500, 600, 700... Sempre que poden, els agrada «tocar producte d’aquí. L’any passat vam fer una tapa amb albergínia blanca». Enguany, canviaran i han fet rosbif amb salsa de barbacoa d’ostres.

Pots conèixer totes les tapes que conformen l'oferta del Tap'Antic 2023 al següent enllaç.

Per acabar el primer dia de festa major, els Geganters de Manresa han arrencat a les 9 de la nit un assaig obert de les figures del conjunt geganter a la plaça Major de la ciutat.