Festa Major de Manresa

Cercavila amb un tast del Carnaval de Solsona

La cercavila tornarà a dur balls populars a la plaça Major | ARXIU/OSCAR BAYONA

La cercavila tornarà a dur balls populars a la plaça Major | ARXIU/OSCAR BAYONA / alba bruch serra. manresa

Alba Bruch Serra

La cercavila de la festa major tindrà regust al Carnaval de Solsona. La Colla Gegantera del Carnaval de Solsona és una de les colles convidades per posar música i ambient als carrers del centre de Manresa, aquest dissabte a 2/4 de 6 de la tarda.

La cercavila començarà després que la Tronada Manresana doni el tret d’inici, a la plaça Major, un petit espectacle de pirotècnia, organitzat per Pirotència Tomàs, els mateixos encarregats del gran Piromusical de diumenge, al Parc de l’Agulla.

Farà un recorregut passant pel Passeig de Pere III, arribant fins a Crist Rei (actualment plaça Neus Català Pallejà), i tornarà cap a la plaça Major passant pels carrers Guimerà, carrer Nou i el carrer Sant Miquel.

Hi participaran la colla castellera Tirallongues i grallers; Trabucaires del Casal Cultural de Dansaires Manresans i Trabucaires de Gràcia-Colla Antiga de Sabadell (convidats) i escola de dansa del Casal Cultural de Dansaires Manresans i Grup de danses Sant Jordi d’Alcoi (Alacant); Bastoners de Sant Jordi; Pubilla i Hereu de Manresa 2022; geganters i grallers del Poble Nou, colla gegantera del Carnaval de Solsona (colla convidada) i colla de Geganters i Grallers de Manresa; Tabalons i Diablons de Xàldiga Taller de Festa acompanyant La Tremenda i Tabalers de Xàldiga.