Dilluns s'inicien obres d'asfaltatge a diversos punts de Manresa per valor d'un milió d'euros

Es destinaran 349.827 euros a calçades, 463.126 euros a voreres i espais de vianants, 120.000 euros als parcs infantils i 80.000 als camins rurals.

Els primers carrers on s'actuarà serà al Francesc Moragas i Font dels Panyos

Imatge d'arxiu d'obres d'asfaltatge en aquest cas al carrer Sant Cristòfol de Manresa

Imatge d'arxiu d'obres d'asfaltatge en aquest cas al carrer Sant Cristòfol de Manresa / ARXIU/J.M.G.

Redacció

A partir d’aquest diumenge es començaran a notar afectacions a la mobilitat a diversos punts de Manresa a causa dels treballs per millorar l’espai públic de la ciutat.

L’Ajuntament de Manresa invertirà un milió d’euros per millorar calçades, voreres i espais de vianant, parcs infantils i camins rurals.

Els treballs s’iniciaran aquest dilluns. Ho faran al carrer Francesc Moragas. A partir de dijous n’hi haurà al Bernat Oller i a la cruïlla amb els carrers Prudenci Comelles i Dos de Maig, i també al carrer de Tres Roures. En les properes setmanes també començaran a altres carrers.

Els treballs formen part del Pla de Millora de l’Espai Públic 2023. Per setè any consecutiu s’inverteixen un milió d’euros. Enguany es destinaran 349.827 euros a calçades, 463.126 euros a voreres i espais de vianants, 120.000 euros als parcs infantils i 80.000 als camins rurals.

Les obres comportaran afectacions al trànsit. La primera actuació que s’executarà és la del carrer Francesc Moragas, en el tram entre la plaça Mil·lenari i el carrer Font dels Panyos, i la del carrer Font dels Panyos. En aquests treballs, és previst que les afectacions durin cinc dies.

Aquest diumenge 3 de setembre ja es prohibirà l’estacionament en tot l’àmbit dels treballs i, a partir de dilluns al matí, es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Francesc Moragas entre la Carretera de Cardona i la plaça del Mil·lenari, de manera que:

  • Els vehicles que circulin per la carretera de Cardona no podran accedir al carrer de Francesc Moragas, continuaran en direcció a carrer Dos de Maig per accedir al Passeig del Riu.
  • Els vehicles que circulin per la plaça Mil·lenari no podran accedir al carrer de Francesc Moragas, continuaran per Passeig del Riu, carrer Folch Torres i carrer del Bruc per accedir a la Carretera de Cardona.
  • Es mantindrà l'accés al carrer Francesc Moragas, tram no afectat per les obres, al carrer de Ferrer Vidal i al carrer Previsió des del carrer del Cos.
  • L’accés al carrer Fonollar es realitzarà des del carrer d'Ausiàs March provinent de carrer Dos de Maig.
  • L’accés i sortida dels guals situats en el tram d'obres es permetrà sempre que l’estat dels treballs així ho permeti i fora de l'horari de treball.
  • El servei de Bus Manresa en la Línia 4 Font - Valldaura – Congost es veurà afectat pels desviaments de trànsit establerts.
  • Les àrees de residus afectades per les obres es traslladaran en punts propers segons l'estat i fase dels treballs.

Més obres el dijous

Ja dijous vinent, 7 de setembre, s’iniciaran les obres al carrer Bernat Oller i a la cruïlla amb els carrers Prudenci Comelles i Dos de Maig. En aquest cas és previst que els treballs durin dos dies. El dia abans, el dimecres, es prohibirà l’estacionament a la zona que s’ha d’asfaltar. A partir de dijous al matí es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Bernat Oller i del carrer Prudenci Comellas, de manera que:

  • Els vehicles que circulin per carrer del Bruc en direcció al carrer Prudenci Comellas es desviaran pel carrer Era Esquerra en direcció a la Carretera de Cardona.
  • Els veïns del carrer Prudenci Comellas podran accedir i sortir del carrer des dels extrems del vial, des de carrer del Bruc i des del carrer Dibuixant Joan Vilanova.
  • Els veïns del carrer Dos de Maig, tram entre carrer Prudenci Comellas i Carretera de Cardona, podran accedir i sortir des de la Carretera de Cardona.
  • L'accés i sortida dels guals situats en el tram d'obres es permetrà sempre i quan l'estat dels treballs així ho permeti i fora de l'horari de treball.
  • El servei de Bus Manresa en la Línia 8 Perimetral - Estacions (direcció Renfe) es veurà afectat pels desviaments de trànsit establerts.
  • L’àrea de residus de carrer Bernat Oller núm. 1 es traslladarà a carrer Prudenci Comellas davant núm. 28.

El mateix dijous també hi haurà obres al carrer Tres Toures del mateix barri de plaça Catalunya, al tram entre entre Martí Julià i Comtessa Ermessenda. En aquesta actuació, s’hi treballarà dos dies. Dimecres ja no s’hi podrà aparcar i dijous es tallarà el trànsit. La circulació quedarà així:

  • Els vehicles accediran i sortiran dels carrers: Navarra, Comtessa Ermessenda i Passatge Bernat Oller des de la plaça Catalunya. Aquests vials es regularan com a cul-de-sac, amb accés i sortida pel mateix punt.
  • L’accés i sortida dels guals situats en el tram d’obres es permetrà sempre que l’estat dels treballs així ho permeti i fora de l’horari de treball.

Després d’aquests carrers, les properes actuacions es duran a terme al

  • Carrer Tortonyes, tram entre el carrer Font del Gat i el carrer Sant Josep.
  • Carrer Alcalde Armengou, tram entre el carrer Poeta Mistral i el carrer Girona.
  • Carrer de Tarragona, tram entre el carrer Alcalde Armengou i el passatge de Puigberenguer
  • Carrer de Cintaires, tram entre el carrer Bisbe Torras i Bages i el carrer de Pau Claris.
  • Cruïlla del carrer de La Pau amb carrer de Lluís Millet.
  • Carrer Providència, entre l’avinguda Francesc Macià i el carrer Viladordis.

Passeig del Riu, entre plaça Mil·lenari i el Pont de Sant Francesc. En aquest últim cas els treballs es faran en horari nocturn.