Les famílies aprofiten els nous xecs de la Generalitat per a material per comprar més motxilles que mai

La pràctica totalitat de les botigues consultades per aquest diari marquen la cartera com un bàsic 

Dues nenes provant motxilles a la botiga Rubiralta

Dues nenes provant motxilles a la botiga Rubiralta / Oscar Bayona

Helena Carbonell

Helena Carbonell

La pràctica totalitat dels establiments de papereria consultats per aquest diari per fer aquest reportatge han destacat la motxilla com l’element comú en tots els cistells de la compra que han fet servir els vals de la Generalitat de Catalunya.  

El gerent de la botiga Ofimat de Manresa, Ramon Bonvehí, pensa que aquesta campanya ha estat «l’oportunitat perfecta perquè tots els nens i nenes de primària fessin el canvi de motxilla». També creu que ha estat una peça clau perquè «cada nen pogués arribar a gastar els 100 euros dels dos vals». 

A la botiga Sobrerroca també s’ha notat aquest augment en la venda de motxilles. La gerent de l’establiment, Sílvia Gratacòs, opina que «aquest any la majoria dels nens de primària estrenaran motxilla tot i que encara poguessin fer servir la de cursos anteriors». A part d’aquest element comú als cistells de la majoria de les famílies amb disposició de vals, Gratacòs detalla que «fa molts anys que el material que han de comprar els estudiants no canvia gaire». 

La propietària de la papereria Rubiralta, Cristina Blesa ha trobat que aquest any ha venut moltes motxilles, amb val o sense, tot i que és l’article més costós de tot el paquet que solen comprar les famílies per afrontar la tornada. 

Hi ha escoles que d’uns cursos ençà opten per un sistema híbrid entre els llibres digitals i els de paper; per aquest motiu, hi ha alumnes que gasten menys en llibres, tal com exposa Gratacòs. No obstant això, fan despesa en material. 

Més enllà del típic material que han de comprar tots els alumnes, com llibretes, bolígrafs, o retoladors, el cap de la botiga de Bureau Vallée a Manresa, Joan Pons detalla que «cada vegada s’han anat incorporant més elements tecnològics». Com a exemple, posa auriculars, altaveus i, fins i tot, impressores per tenir-les a casa. «Els folis de paper no desapareixeran mai perquè sempre faran falta, però ja no en calen tants perquè ara els estudiants poden tenir els documents al seu ordinador o tauleta», fa saber Pons. 

Subscriu-te per seguir llegint