Manresa organitza una trobada per fomentar la pau

L’acte se celebrarà el dia 13 a la tarda a la Plana de l’Om, amb la presència de monjos budistes de la comunitat Plum Village de França

Activistes socials i representants de comunitats espirituals narraran les seves experiències personals sobre la pau

L'acte també preveu fer una caminada silenciosa que acabarà a la Cova de Sant Ignasi

L'acte també preveu fer una caminada silenciosa que acabarà a la Cova de Sant Ignasi / ARXIU/MARTA PICH

Redació

Aquest mes de setembre un grup de monjos budistes d’una comunitat anomenada Plum Village, a França, visitaran diverses poblacions de l’estat espanyol per fer-hi recessos, xerrades i activitats per la pau. Manresa és un dels llocs per on passaran, i s’ha aprofitat l’oportunitat per celebrar una trobada per a la pau.

Es durà a terme dimecres vinent, 13 de setembre, a les 6 de la tarda a l’auditori de la Plana de l’Om. Hi participaran la responsable del Consell de Solidaritat de Manresa, Rosa de Paz; la religiosa sor Lucía Caram; el president de la comunitat musulmana de Sant Joan de Vilatorrada, Ismael L’Aziri; el jesuïta Xavier Melloni i un monjo de la comunitat budista Plum Village. Moderarà l’acte la presidenta de l’associació sociocultural la Xarxa de Manresa, Eva Torres.

L’acte, que començarà amb uns minuts de música en directe seguits d’uns moments de silenci, és obert a tothom.

Cadascun dels participants explicarà les seves experiències personals i vivencials sobre temes relacionats amb la pau.

A la sortida es convidarà tothom a participar en una caminada en silenci a través d’un itinerari urbà per indrets simbòlics de la ciutat relacionats amb el tema de la pau, i símbols per estimular una convivència enriquidora.

La caminada començarà a la Plana de l’Om i la primera parada serà a la plaça Fius i Palà, on hi ha l’escultura «Manresa, ciutat acollidora». La segona serà al passeig, davant l’escultura de Joaquim Amat-Piniella al Casino.

Es continuarà cap a la plaça Europa, davant el refugi antiaeri de la Guerra Civil. La quarta parada serà a la Baixada dels Jueus, l’antic call jueu de Manresa, i la cinquena al parc de la Seu per contemplar la Cova de Manresa i el convent de Santa Clara. D’aquí s’anirà cap a la plaça del Salt, on hi ha la mesquita, i la darrera parada serà a la Cova de Sant Ignasi.

L’entitat Shanga Ara i aquí, un grup que es reuneix cada setmana per fer meditació d’acord amb les pràctiques de Plum Village, és qui acull la comunitat de monjos budistes. Són seguidors de Tich Nhat Hanh, que va ser proposat com a premi Nobel de la Pau.

L’organització de l’acte és de Shanga Ara i aquí, amb al suport de l’associació Inspiració 2022, Xarxa de Manresa i la col·laboració del moviment Aturem les Guerres, el grup Sanbo Zen Manresa, el Consell de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa.