Manresa rep els alumnes nous que faran el grau de Medicina

A la capital del Bages hi haurà, aquest curs, més de 200 estudiants que es formen per ser metges

Acte d'acollida dels alumnes nous que començaran tercer de Medicina a Manresa

Acte d'acollida dels alumnes nous que començaran tercer de Medicina a Manresa / UVIC-UCC

Jordi Morros

Jordi Morros

Quatre anys d’estudis, més dos que ja han superat. És el que com a mínim hauran d’afrontar els 45 estudiants de Medicina que començaran un nou curs a la Unitat Docent de la Facultat a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Són estudiants de tercer curs de Medicina a la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) que a partir d’ara es formaran a Manresa. Recentment han participat al que s’anomena acollida, que s’ha celebrat a la sala d’actes del mateix hospital, que es convertirà en la seva segona casa. A l’acte hi va participar, entre altres, el degà de la facultat, l’epidemiòleg Roberto Elosua.

A partir de tercer tercer curs, quan comença el cicle clínic dels estudis de Medicina i les pràctiques ja es porten a terme més a fons, els estudiants es reparteixen entre les unitats docents que Medicina té a Manresa i a Vic. Quan un alumne es matricula a primer curs, ja ha de decidir on farà tercer, i fins sisè. Els dos primers cursos, amb matèries comunes i bàsiques, s’imparteixen a la Facultat de Medicina, a Vic,a prop de l’hospital de la capital d’Osona.

El 2019 es va posar en marxa la Unitat Docent de Manresa amb 31 alumnes. És a l’espai que ocupaven les antigues urgències de Sant Joan de Déu.

Aquest curs 2023-2024, són 45 els alumnes de Medicina de la UVic-UCC que comencen tercer a l’esmentada Unitat Docent.

A l’acollida que es va fer a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu, a més a més de donar-els-hi la benvinguda, també els hi van explicar què els que faran a partir d’ara.

En total, a Manresa hi haurà uns 200 estudiants que es formen per ser metges. A Vic són uns 400. Són dades provisionals perquè fins més endavant no es tanca definitivament la matrícula.

Medicina es va posar en marxa el 2017, i aquest any ha sortit la primera fornada de metges que s’han format a la Catalunya central, entre Manresa i Vic, a la Universita de Vic-Universitat Central de Catalunya. Van ser 47 estudiants dels 80 que van començar el grau aleshores. D’aquests, 21 es van formar els darrers quatre anys a la Unitat Docent de la Facultat a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. La resta, a Vic.