El Rotary Club de Manresa-Bages anima entitats i associacions a participar en el 22è Premi Simeó Selga

El guardó, dotat amb 6.000 euros, s’adreça al teixit social de la comarca amb un projecte d’interès social

El termini per presentar candidatures està obert fins el dia 25 de novembre

Lliurament del Premi Simeó Selga en la 21a edició del guardó

Lliurament del Premi Simeó Selga en la 21a edició del guardó / Arxiu particular

Redacció

El Rotary Club de Manresa-Bages ha convocat la 22a edició del Premi Simeó Selga, un guardó que s’adreça a les associacions i entitats del Bages que vulguin tirar endavant un projecte d’interès social. Dona continuïtat, així, a una iniciativa amb una dilatada trajectòria de suport al teixit associatiu del territori.

L'entitat anima a les entitats i associacions de la comarca de caràcter cultural, assistencial, esportiu o de característiques similars a participar en el guardó, dotat amb 6.000 euros.

El termini per presentar candidatures està obert fins el dia 25 de novembre. Les entitats i associacions interessades a participar en el certamen han de fer arribar el seu projecte al Rotary Club de Manresa-Bages a través del correu electrònic info@rotarymanresabages.org. Es poden consultar les bases de la 21a edició del guardó en aquest enllaç.

Un jurat independent, integrat per representants de diferents institucions del territori, serà l’encarregat d’escollir el projecte guanyador.

 El premi es lliurarà el 28 de gener del 2024 en el marc de la Gala Simeó Selga que se celebrarà al Teatre Kursaal.

Dues dècades fent costat

Després de 21 edicions, el Premi Simeó Selga és un guardó que compta amb una àmplia trajectòria i reputació. Gràcies al certamen, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes Ampans -en dues ocasions-, l’Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l’Associació Misteriosa Llum, l’ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d’Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l’Associació Síndrome d’Asperger de la Catalunya Central, l’Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords-ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, #Invulnerables, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès -en dues ocasions-, la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa, el Servei d’Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, Cultura del Bé Comú i La Codornella i el Club Natació Manresa.

Reconeixement al doctor Selga

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 – 2010) va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país li van fer desplegar una intensa activitat en molts diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l’assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.

 El Rotary Club de Manresa dedica a aquest pediatre manresà el premi en reconeixement al seu activisme cívic, social, cultural i polític.