El bus a l'Autònoma, que ha generat queixes dels alumnes, tindrà dues noves expedicions per anar i dues per tornar

A partir del 26 de setembre hi haurà un bus cada 15 minuts entre les 7 i 2/4 de 9, d’anada, i un cada 30 minuts entre 2/4 d'1 i les 3, de tornada

Justament avui, Regió7 s'ha fet ressò del malestar dels usuaris; respecte el curs anterior, s’han incrementat una mitjana de 100 diaris

Exepedició del bus de tornada de Bellaterra a Manresa dijous al migdia

Exepedició del bus de tornada de Bellaterra a Manresa dijous al migdia / Berta Casas

Redacció/G.C.

El Departament de Territori ha anunciat aquest divendres que, a partir de dimarts vinent, dia 26 de setembre, afegirà dues noves expedicions per sentit a la línia d’autobús 735 que enllaça Manresa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de tal manera que el servei oferirà 14 expedicions d’anada a la Bellaterra i 13 de tornada a Manresa.

Justament avui, Regió7 ha publicat les queixes d'estudiants que utilitzen el servei. Expliquen que, d'ençà que va començar el nou curs universitari, és habitual que, sobretot a primera hora, per anar, i al migdia, per tornar, hi ha usuaris del servei que han d'anar drets o asseguts a terra perquè no hi ha lloc. També hi ha queixes dels que fan horari de tarda per la poca oferta per tornar a partir de les 3, un tema que amb les solucions anunciades per la Generalitat no queda resolt.

Una mitjana de cent viatgers més al dia

Amb les millores anunciades, informa, els horaris s’han modificat per garantir un bus cada 15 minuts entre les 7 i 2/4 de 9 del matí (7 i 8.30 h), d’anada a la universitat i un bus cada 30 minuts entre 2/4 d'1 del migdia i les 3 de la tarda (12.30 i 15 h), de tornada a Manresa. Són millores, explica del Departament de Territori, que donen resposta a l’augment de la demanda d’aquests primers dies de curs universitari, en què s’ha registrat un increment mitjà de l’ordre de 100 viatgers diaris respecte al curs anterior.

Recorda que la tardor passada, el servei, que ofereix l'empresa Sagalés, ja va incorporar quatre expedicions per sentit a causa de l’augment de la demanda. Durant el 2021, la línia va transportar 38.480 viatgers i el 2022 el nombre va créixer fins als 65.137 viatgers.