Llúcia Heras, la manresana més gran, mor als 106 anys

El juny passat va rebre un homenatge del barri de les Escodines per La Festa de la Vellesa

Nascuda a Navarra, de petita es va establir amb la seva família a la capital del Bages

Llúcia Heras vivia a la Residència Mutuam del barri de les Escodines, on va residir sempre

Llúcia Heras vivia a la Residència Mutuam del barri de les Escodines, on va residir sempre / Arxiu particular

Gemma Camps

Gemma Camps

Ha mort Llúcia Heras Izal, que va néixer el dia 2 de març de l'any 1917. Tenia 106 anys i vivia a la Residència Mutuam de les Escodines, barri on va residir durant tota la seva llarga vida d'ençà que va arribar a la capital del Bages. Heras era la dona més gran de Manresa i, possiblement, del Bages. Justament el passat mes de juny, amb motiu de La Festa de la Vellesa celebrada a les Escodines, va rebre un homenatge en el qual va demostrar tenir encara molt sentit de l'humor i el cap clar. Abans de perdre la vista, també era una gran lectora i cada dia repassava el Regió7.

Nascuda a Esquiroz, a Navarra, de petita es va establir amb la família a Manresa, on el seu pare treballava als ferrocarrils. Ella ho va fer al sector tèxtil. El funeral tindrà lloc aquest dissabte, a les 11 del matí, a la basílica de la Seu de Manresa.

"Estava contenta de ser la persona més envellida"

Carme Carrió, presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, ha comunicat aquesta tarda la seva mort. "Durant aquest estiu vaig estar dos dies amb ella gaudint de la seva confiança i estima, va ser un regal molt preuat que va fer-nos i la conversa que vam tenir en aquests dos dies la recullo en el treball de recerca que estic fent de les nostres centenàries, que espero que durant l'any vinent pugui sortir publicat". Ha explicat que Heras "mai no volia ser protagonista per tenir l’edat que tenia, però reconeixia amb cert orgull que estava contenta de ser la persona més envellida de la nostra ciutat".

Al seu entendre, "tots plegats hauríem de fer un homenatge a les persones centenàries que tenim a Manresa, que en són moltes, i moltes vegades les oblidem i perdem la seva saviesa per totes les adversitats que han anat superant al llarg de tants anys", ha recalcat.

Heras, en cadira de rodes, durant La Festa de la Vellesa celebrada el juny passat a les Escodines

Heras, en cadira de rodes, durant La Festa de la Vellesa celebrada el juny passat a les Escodines / Arxiu/Oscar Bayona

Subscriu-te per seguir llegint