Sor Lucía torna d'un viatge a Ucraïna i a Roma amb un nou acord per ajudar els ferits de guerra

La monja argentina es va reunir amb el ministre d'Interior del país en guerra, i amb el Papa

Formaran metges ucraïnesos a l'Institut Guttmann per tractar lesions cerebrals i medul·lars

Un moment de la reunió amb el cap i membres de la guàrdia de frontera

Un moment de la reunió amb el cap i membres de la guàrdia de frontera / Arxiu particular

Gemma Camps

Gemma Camps

La monja argentina establerta a Manresa Lucia Caram torna aquest divendres del darrer viatge que ha fet a Ucraïna, on ha estat durant una setmana, i a Roma, on s'ha entrevistat amb el Sant Pare per posar-lo al dia de la situació al país en guerra.

Ha explicat a aquest diari l'acord amb l'Institut Guttmann de neurorehabilitació per formar metges ucraïnesos per atendre els ferits de guerra. Alhora, ha recordat la missa criolla benèfica que tindrà lloc el 12 de desembre a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona i que servirà per recaptar fons per a la construcció d'un hospital de campanya a Ucraïna.

Campanya per aconseguir un hospital de campanya per a Ucraïna

Reunió amb el ministre d'Interior d'Ucraïna

"A Ucraïna hem estat en zones properes al conflicte i, sobretot, amb infants que han perdut els seus pares o que els tenen al front, i amb dones que també han perdut els marits i que estan acollides en antics sanatoris que s'estan rehabilitant". Posa en relleu l'ajuda humanitària que hi ha fet arribar la Fundació del Convent de Santa Clara, que presideix, d'ençà que va esclatar el conflicte i els propers projectes humanitaris de col·laboració amb la guàrdia de frontera.

L'expedició manresana encapçalada per Caram també ha mantingut una reunió amb el ministre d'Interior d'Ucraïna, que "ens va voler conèixer", i amb el cap de la guàrdia de frontera, "amb qui ja ens reunim habitualment, que ens va voler agrair l'ajuda". A través del ministeri de Defensa espanyol explica que obriran un "nou sistema de col·laboració mitjançant el qual el proper 7 de desembre portarem un grup de vuit metges a l'Institut Guttmann per formar-se per tractar persones amb lesions cerebrals i medul·lars a causa de les bombes expansives, sobretot. És un conveni que es fa des de la Fundació del Convent de Santa Clara amb l'Institut Guttmann i el govern d'Ucraïna".

A Roma, "el Papa volia conèixer de primera mà tot el que estem fent i que li expliquéssim la situació del país. Ha estat una trobada reconfortant i molt propera. L'he vist patir, l'he vist plorar i l'he vist preocupar-se per la situació i animar-nos a seguir perquè ha vist la magnitud de la tragèdia i, alhora, les dimensions que ha adquirit la implicació de la fundació".

Caram va portar uns obsequis al Sant Pare, que va enviar un missatge a les monges del Convent de Santa Clara de Manresa.

"Un clam per la pau des de Barcelona

Amb el Papa també van parlar de la missa criolla del proper 12 de desembre que organitza la fundació juntament amb l'empresari de l'imperi xarcuter Enrique Tomás amb les actuacions de David Bisbal i Pasión Vega, i que oficiarà el cardenal Omella. "Una missa retransmesa pel canal internacional de TVE, segurament per Univisión i per La 2". Remarca que serà "un clam per la pau des de Barcelona". Durant l'acte és previst que el Sant Pare els faci arribar un missatge.