Lluís Sánchez Seuba és el nou president de la fundació Ampans de Manresa

Vinculat fa més de 30 anys a l’entitat com a membre del patronat, és pare d’una persona usuària 

Relleva Sebastià Catllà, que va tornar al càrrec després de la dimissió de Rosa Tous per raons personals

Lluís Sánchez, nou president de la fundació Ampans

Lluís Sánchez, nou president de la fundació Ampans / Ampans

Redacció

El manresà Lluís Sánchez Seuba és el nou president de la fundació Ampans de Manresa, després d’haver acceptat la proposta que li ha fet el patronat de presidir el màxim òrgan de decisió de la fundació. Relleva Sebastià Catllà, que va tornar al càrrec després que plegués abans d'hora Rosa Tous per raons personals, que justament l'havia rellevat a ell.

Lluís Sánchez Seuba està vinculat a Ampans com a membre del Patronat des de l’any 1992 i és pare d’una persona usuària dels serveis de l’entitat. En l’àmbit professional, va estar vinculat durant més de 30 anys a la Hayes Lemmerz com a director de manteniment, i va fundar l’empresa MEBSA Muntatges Elèctrics.

"Hi estic compromès"

Sánchez s’ha fet càrrec de la presidència a la reunió del patronat de la fundació Ampans celebrada aquest final d’any. “Vaig entrar a Ampans fa més de 30 anys. M’hi va portar el fet de tenir un fill amb paràlisi cerebral. Com a pare, he pogut viure la importància de la tasca que fa aquesta entitat a favor de les persones amb necessitats especials i de les seves famílies. Hi estic compromès des del primer dia i ara espero seguir contribuint-hi, acompanyant al gran equip de professionals que hi treballen”, ha manifestat.

Sánchez ha agraït el compromís del president sortint Sebastià Catllà, que continuarà vinculat a l’entitat com a patró de la fundació Ampans. Lluís Sánchez Seubas estarà acompanyat al Patronat per: Sílvia Gratacòs i Gozález, que segueix com a vicepresidenta de l’entitat, Josep Maria Boldú i Clos, Albert Giralt i Cadevall, Carlota Riera i Claret, Clara Puigventós i Gusi, Rosa Campobadal i Molina, Maria Mercè Jubany i Herms, Jordi Vila i Oliva, Fèlix Noguera i Carrillo, i els expresidents Baltasar Corrons i Graells, Jaume Espinal i Farré, Domènec Casasayas i Serra, i el mateix Sebastià Catllà i Calvet

Els reptes del nou president

La nova presidència tindrà com a prioritat la lluita per reduir les llistes d’espera i el reconeixement dels professionals del sector. També serà clau seguir impulsant la tecnologia al favor de les persones amb necessitats especials, i el creixement d’oportunitats per la creació de llocs de treball en l’àmbit de l’economia laboral, així com la divulgació del projecte d'Ampams que al 2025 celebrarà 60 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest vespre, Lluís Sánchez farà la seva primera intervenció com a president al Concert solidari de Nadal que organitza Ampans cada any per aquestes dates i en el qual es reconeixeran a voluntaris que donen suport en diversos serveis i activitats de l’entitat, i al conjunt de les bibliotecàries de Manresa i el Bages per la seva contribució a l’accessibilitat i lectura fàcil de les biblioteques a les persones amb discapacitat intel·lectual.

El concert és aquest dimarts al vespre, a les 8, al teatre Kursaal, amb Esclat Gòspel Singers, la formació del compositor manresà Ramon Escalé, i les entrades es poden aconseguir pels sistemes habituals al Kursaal.

[object Object]

La Fundació Ampans treballa en l’acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat, perquè puguin fer realitat els seus projectes de vida, vetllant pels drets i generant suports i oportunitats que ho facin possible. Acompanya de forma anual a més de 3.700 persones, mitjançant centres, serveis, programes i suports que abracen tots els àmbits de vida. L’entitat dona ocupació a més d’un miler de persones.