Una novetat manresana: d'okupar per viure a okupar per aparcar

Junts per Manresa reclama que s’endreci un solar abandonat que s'usa d’aparcament al costat de Sant Andreu

Donaria servei als usuaris que van a l’hospital, la residència de gent gran i el CAP del Barri Antic que hi ha al mateix carrer

Ramon Bacardit i Josep Gili, al solar de l'aparcament "espontani" del carrer Remei de Dalt

Ramon Bacardit i Josep Gili, al solar de l'aparcament "espontani" del carrer Remei de Dalt / J.M.G.

Jordi Morros

Jordi Morros

El Grup Municipal de Junts per Manresa proposarà al ple municipal de la setmana vinent que l’Ajuntament endreci un solar que hi ha a escassos 100 metres de l’Hospital de Sant Andreu, i que es pugui fer servir en condicions com a aparcament. Sobretot per a usuaris tant de l’hospital com de la residència i del CAP del Barri Antic que hi ha en una zona on precisament l’aparcament escasseja.

El solar en qüestió és al carrer Remei de Dalt, el mateix de l’Hospital. Ja fa setmanes que es va convertir, espontàniament, en un aparcament. Això sí, amb bonys, forats, alguna muntanya de runa entremig, i sense cap mena d’ordre ni concert.

Aparcament improvisat del carrer Remei de Dalt, a escassos 100 metres de l'Hospital de Sant Andreu

Aparcament improvisat del carrer Remei de Dalt, a escassos 100 metres de l'Hospital de Sant Andreu / J.M.G.

Junts ha anunciat la proposta al solar mateix aquest divendres al matí. Ho ha fet el president del grup municipal, Ramon Bacardit, acompanyat del regidor Josep Gili i de Gemma Buch. En aquell moment hi havia una trentena de cotxes aparcats, i amb un constant entrar i sortir de vehicles. Endreçats n’hi cabrien molts més.

Segons Bacardit, «la nostra proposta és que s’arribi a un acord amb la propietat per adequar l’aparcament al servei dels usuaris del CAP del Barri Antic, la residència i l’Hospital de Sant Andreu». Ha assegurat que són equipaments on hi va molta gent gran «i és un infern desencotxar qui hi va per problemes de salut o de mobilitat. Seria ideal que aquest aparcament fos al servei d’aquests equipaments».

Bacardit ha afirmat que «si aquesta ciutat no resolt el tema de l’aparcament al centre, passa el que està passant, que la gent de fora no ve». Ha criticat el govern perquè «continua sense prioritzar aquest tema i nosaltres som aquí per collar».

El solar en concret és propietat de la immobiliària Servihàbitat. A l’exterior hi ha un rètol que informa que està en venda. Segons Bacardit, «estem segurs que es pot arribar a un acord d’ús provisional» a canvi de contraprestacions. «Si hi hagués una compra al darrere i es posés al servei de la residència i l’hospital, també estaria bé».

La Dama i l'Anònima

Al carrer de la Dama, tocant a l’Anònima, hi ha 45 places d’aparcament de zona blava que es van habilitar fa 14 anys també de forma provisional i encara hi són, ha recordat Bacardit. Ha considerat que la proposta no és incompatible amb el fet que hi pugui haver un aparcament de 200 places a l’Anònima «que veurem quan es fan». En canvi, es complementa amb la seva petició que es posi en marxa un servei de microbús elèctric al Centre Històric. «També hauria de donar servei a aquests equipaments» de l’Hospital de Sant Andreu i el seu entorn.

El regidor de Junts Josep Gili ha manifestat que són propostes que tenen un cost econòmic «molt raonable i assumible que suposarien un gran benefici pels ciutadans».