Els alumnes del Catà que van a classe a l’Escola d’Idiomes de Manresa tindran més busos per arribar al centre

L’Ajuntament ampliarà el recorregut de la L4 del bus urbà, la línia de la Font, per completar l’insuficient servei de la L5 

El bus de la L5, l'únic que va a l'Escola d'Idiomes, no dona a l'abast

El bus de la L5, l'únic que va a l'Escola d'Idiomes, no dona a l'abast / ARXIU/MIREIA ARSO

Redacció

Passades les vacances escolars de Nadal, l’Ajuntament de Manresa reforçarà el bus urbà per tal de donar resposta als alumnes del Guillem Catà, ubicat a la Font dels Capellans, que han d’anar a classe a l’Escola Oficial d’Idiomes, al barri de les Cots-Pujada Roja, que s’ha convertit en una subseu de l’institut. El consistori ha anunciat aquest dilluns que el reforç del transport públic urbà es començarà a aplicar el 8 de gener.

El passat setembre alumnes del Catà van denunciar que tenien problemes per arribar a l’Escola d’Idiomes amb el bus urbà, únic mitjà que tenen a l’abast per anar del nucli urbà a l’ara subseu de l’institut, als afores de la ciutat. Fan servir la línia L5, i sovint el vehicle va ple i hi ha gent que no hi pot pujar. La direcció del mateix institut, amb el suport de l’associació de mares i pares d’alumnes, va informar de l’anomalia a Educació i a l’Ajuntament.

Més de 600 alumnes

El cas afecta més de 600 alumnes de les branques de salut i el cicle de serveis socioculturals i a la comunitat que s’han de desplaçar a l’Escola d’Idiomes perquè el Catà ha quedat petit i no s’hi cap.

Aquest dilluns l’Ajuntament ha anunciat la línia L4, la de la Font-Valldaura, allargarà el seu recorregut en els horaris en els horaris d’entrada i sortida de les classes. Des d’aquesta parada a l’escola hi ha 400 metres a peu. L’allargament de la L4 fins al centre permetrà completar l’esmentada L5, la de Sant Pau-Viladordis, l’única línia que fins ara tenia parada a l’escola.

La L4 prové del centre de la ciutat i està pensada perquè la faci servir els alumnes de Manresa, mentre que la L5, que té parada al Pont de Ferro, oferirà servei als estudiants de la comarca que arribin a l’estació de busos. Els canvis es posaran en marxa el 8 de gener i en els següents mesos s’avaluarà el seu resultat.

Aquest passat cap de setmana, l’Ajuntament ha portat a terme treballs de millora de la seguretat viària als accessos de l’escola, amb la definició amb pintura dels itineraris de vehicles i vianants, des de la parada del bus fins al centre escolar.

A més a més, durant aquestes festes s’habilitarà una parada nova al carrer Viladordis, al costat del Camí dels Tovots.

Altres mesures

Segons l’Ajuntament de Manresa, a part d’aquestes dues mesures, que són d’actuació immediata, s’estan estudiant altres millores de seguretat viària i de la il·luminació de la zona.

També s’ha demanat a la Generalitat que estudiï avançar els horaris dels busos interurbans per tal de millorar la connectivitat amb la L5, així com la possibilitat d’implantar una nova parada a l’escola que evités fer aquest transbordament.

Des que la Generalitat va decidir traslladar els alumnes, l’Ajuntament de Manresa ha mantingut una comunicació constant amb el Guillem Catà, segons el govern de la ciutat. Les mesures es van exposar en el darrer consell escolar del centre.