CCOO rebutja que l'Ajuntament de Manresa externalitzi el servei de manteniment

El sindicat considera que la brigada, formada per quatre persones, està infradotada per una ciutat com Manresa

Imatge d'arxiu de ka brigada de manteniment en una actuació a la via pública

Imatge d'arxiu de ka brigada de manteniment en una actuació a la via pública / AJM

Redacció

El sindicat Comissions Obreres ha expressat la seva disconformitat amb la voluntat de l’Ajuntament de Manresa de destinar mig milió d’euros del pressupost per externalitzar treballs de manteniment. Considera que és una mesura innecessària

CCOO és el sindicat majoritari al comitè d’empresa i a la junta de personal. Mitjançant un comunicat s’ha posicionat en contra de la mesura i ha assegurat que no en tenia coneixement. Critica que «aquest govern, com els anteriors, han considerat que no era necessari informar a la representació legal de les persones treballadores».

Replica que l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, va justificar la mesura dient que la brigada de manteniment de la via pública la componen tres persones i que, evidentment, això no és suficient per una ciutat com Manresa. «Volem puntualitzar que la brigada està formada per quatre persones: tres oficials de paleta i un encarregat, més un oficial pintor que hi col·labora. Entenem que l’alcalde no tingui coneixement exacte de la plantilla, però no que s’utilitzi aquest argument per aprovar una externalització».

El sindicat considera que aquesta plantilla és insuficient per a una ciutat com Manresa i «així ho hem reiterat en múltiples reunions amb l’Ajuntament».

Més contractacions

Assegura, també, que no es pot acceptar com a excusa que no es pot contractar nou personal per temes administratius. Segons CCOO, l’Ajuntament té capacitat administrativa i de promoció interna suficient per a reforçar la plantilla de la brigada, i «així s’ha demostrat quan ha calgut reforçar altres departaments».

Considera que l’externalització és la via fàcil, i pot portar a la perpetuació d’aquesta partida en el pressupost. Pensa que «si realment hi hagués voluntat política s’hauria fet l’esforç per reforçar la plantilla, i no una externalització, a la nostra manera de veure, impròpia de dues formacions que es diuen d’esquerres com PSC i ERC».

El sindicat CCOO recorda que la brigada municipal no només presta els seus serveis a la via pública, sinó també a equipaments municipals en tasques de llauner, pintura, fusteria, jardineria, electricitat i conductors. El conjunt d’aquests treballs municipals es troben «infradotats» tenint en compte les necessitats d’una ciutat com Manresa.

Segons Comissions Obreres, sempre «hem demanat que es reforcin aquests departaments i defensem els serveis públics com a garantia d’un bon servei al ciutadà. És per això que estem en contra de l’externalització de serveis públics».