L'Ajuntament de Manresa defensa l’externalització d’obres de manteniment a la via pública

Afirma que es vol reduir el temps de resposta davant les incidències perquè els ciutadans percebin la millora

Mariana Romero, regidora de Via Pública, al costat de Joan Vila

Mariana Romero, regidora de Via Pública, al costat de Joan Vila / Oscar Bayona

Francesc Galindo

Francesc Galindo

A preguntes del grup municipal del Fem Manresa, la regidora de Via Pública, Mariana Romero, va defensar la necessitat d’externalitzar obres de manteniment a la via pública.

La regidora va explicar que la brigada de Via Pública disposa de tres oficials de primera per fer front a «moltes incidències i amb aquests oficials no tenim suficient per ser prou ràpids». Va afegir que «el que volem és reduir el termini de resposta, perquè els ciutadans estiguin més contents».

La responsable política de Via Pública va afirmar que «l’incivisme va en augment» i davant d’això «tenim dificultat per contractar personal, perquè hi ha la taxa de reposició que ens limita i s’ha d’anar amortitzant places per poder contractar. Va insistir que si es jubilava algú no es podia contractar per substituir-lo, perquè el marc administratiu no considerava que fos un servei essencial. 

Mariana Romero va assegurar que «no hi ha intenció de reduir la brigada», després que la CGT i CCOO hagin fet pública la seva oposició a l’externalització d’obres que des del seu punt de vista s’haurien d’assumir directament per una brigada de via pública més ben dotada. 

Resposta ràpida

Romero va dir que tenia «la mà estesa als sindicats. No volem reduir més la brigada, al contrari, ens agradaria posar algun efectiu més si poguéssim». 

Però, tal com està la situació «si volem ser eficients no ens queda més que fer una contractació externa per donar una resposta ràpida» als ciutadans.