Moció de Junts perquè tornin els símbols de la cavalcada de Reis de Manresa

Creu que els canvis perquè fos més laica i multicultural no han estat ben acollits

Imatge de la cavalcada de Reis de Manresa

Imatge de la cavalcada de Reis de Manresa / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Junts per Manresa presentarà una moció al ple de l'Ajuntament de Manresa de dijous en la qual insta l'equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem a que tornin els símbols de la cavalcada de Reis, després dels canvis introduïts en la darrera edició.

Junts vol que el govern municipal rectifiqui i faci marxa enrere, de cara a la celebració de l’any que ve, en relació a «aquelles decisions de caire ideològic que s’han introduït a la cavalcada d’enguany". Junts demana la restitució "dels símbols i del nom de la Nit de Reis, que formen part intrínseca i conformen l’imaginari dels infant de la nostra ciutat». 

Segons Junts, els canvis perquè fos «més laica i multicultural que les que s’han realitzat fins al moment» no han estat «ben acollits per una part de la ciutadania».

"Transformar els orígens"

Consideren constatat que els canvis que han rebut una crítica més contundent han estat els dirigits a «transformar els orígens i caràcter de la cavalcada, essent tots ells fruit de decisions de caràcter polític i no tècnic o organitzatiu».

Això quan el caràcter que han tingut sempre les cavalcades ha estat «de participació, bon fer, amb l’objectiu de transmetre la il·lusió del Nadal als infants».