Taula rodona sobre el carrer Sobrerroca de Manresa

Durant l’acte, es presentarà la revista El Pou de la gallina de febrer

El Pou de la Gallina, al carrer Sobrerroca

El Pou de la Gallina, al carrer Sobrerroca / Arxiu/J.M.G.

Redacció

Dimecres 7 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, es farà una nova taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, a la Sala d'Actes del Centre Cultural el Casino de Manresa sobre "El carrer Sobrerroca fa mil anys que batega". 

Serà una conversa amb Francesc Comas, historiador; Maurici Rosell, músic i comerciant jubilat, i Joaquim Vert, fotògraf i vicepresident de l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants.

Un carrer mil·lenari

Durant l’acte, es presentarà la revista El Pou de la gallina de febrer, amb el tema central dedicat a la història i al moment actual d’un carrer mil·lenari. D'altra banda, la persona entrevistada a fons és Clara Fons Duocastella, sociòloga de la religió.

El carrer Sobrerroca és un dels vials més antics de Manresa i ja es troba documentat amb el mateix nom al segle XIII. Els testimonis del pas de sant Ignasi de Loiola hi són molt presents, hi han nascut personatges importants, sovint en cases benestants, amb tines i cellers que aprofitaven el desnivell del carrer. La 67a Innocentada portava el nom de Sobrerroka 13 i abordava el tema de l’ocupació. Ho feia en clau d’humor, però aquest és un dels problemes que pateix el carrer, juntament amb la crisi del comerç, a causa del desplaçament del centre cap a altres indrets de la ciutat.