Les crookies, l'últim fenomen en la rebosteria, arriben a Manresa

El dolç viral, que combina el croissant amb la galeta, es comercialitza des d'aquest dimarts a La Croissanteria Cal Girona 

Una crookie feta a l'obrador de La Croissanteria Cal Girona

Una crookie feta a l'obrador de La Croissanteria Cal Girona / Instagram @calgironamanresa

Alba Díaz

Alba Díaz

La fusió del croissant i la galeta ja ha arribat a Manresa. Les crookies es van fer virals a TikTok després que una usuària descobrís al febrer l'invent al forn parisenc Boulangerie Louvard i pengés la seva reacció a la plataforma xinesa. Des de llavors, el dolç s'ha estès arreu del món. Hi ha qui prova de fer-lo a casa. D'altres, amb menys destresa a la cuina, opten per comprar-lo en alguns dels establiments que s'han afegit a la tendència.

A Manresa ja es ven a La Croissanteria Cal Girona. El local, ubicat davant de l'institut Pius Font i Quer, va anunciar dilluns a les xarxes que "després de moltes i moltes proves, a l'obrador hem aconseguit fer la unió perfecta" i aquest dimarts ja tindrien la novetat a l'aparador.

Les crookies són croissants farcits per dins i per sobre de pasta de la popular galeta americana. Aquesta varietat del croissant tradicional arriba després del boom dels New York Rolls, els croissants rodons que es farceixen amb tot tipus de cremes i que el local manresà també comercialitza des de fa un any.