Crookie: el nou fenomen gastronòmic que combina el croissant amb la galeta

Centenars d'usuaris de TikTok proven de recrear a la cuina de casa el dolç ideat al forn parisenc Boulangerie Louvard

Una crookie de Boulangerie Louvard

Una crookie de Boulangerie Louvard / Instagram

Alba Díaz

Alba Díaz

És entrar a una pastisseria i que t'envaeixi la indecisió. Què et ve més de gust per berenar? Unes 'cookies'? O un croissant? Qui diu que no poden ser els dos! Aquesta barreja ja és una realitat i duu el nom de "Crookie". Creat originalment al forn parisenc Boulangerie Louvard, aquest croissant farcit per dins i per sobre de pasta de la popular galeta americana s'ha tornat tot un fenomen a les xarxes socials.

Tant és l'èxit d'aquesta innovació en la rebosteria que ja hi ha qui l'intenta recrear a la cuina de casa. A TikTok hi ha centenars de vídeos d'usuaris que mostren les seves versions i enregistren la reacció de la primera mossegada.

Alguns opten per comprar tots els ingredients i fer les seves crookies des de zero. D'altres, amb menys destresa a la cuina, compren els croissants fets, per una banda, i la massa de la popular galeta americana, per una altra. En menys d'un minut tenen el croissant farcit amb la massa per dins i per fora i llest per ficar al forn. Després, només cal esperar que la cocció faci la seva màgia. De l'interior de l'electrodomèstic surt la deliciosa combinació que fa salivar els més golafres.