Què passa si esmorzes un croissant tots els dies de l'any?

Descobreix les conseqüències que el consum habitual d'aquest producte pot tenir per al teu organisme

Foto d'uns croissants

Foto d'uns croissants / Pixabay

Azucena Mendieta Delgado

El croissant és un dels dolços més comuns. Es tracta d'una mena de forn d'origen francès conegut per la seva forma de mitja lluna distintiva. Aquest deliciós brioix s'acostuma a menjar per esmorzar o en el berenar, no obstant això és important conèixer les seves propietats nutricionals i què passa si es pren molt sovint.

Què passa si menges un croissant cada dia?

Menjar un croissant tots els dies per a esmorzar podria tenir diverses implicacions, depenent de la teva salut general, nivell d'activitat física i altres factors de la teva dieta. Compartim algunes consideracions importants:

  • Calories: Un croissant típic conté al voltant de 200 a 300 calories, depenent de la seva grandària i contingut (per exemple, si té xocolata, melmelada, etc.). Si la teva ingesta calòrica diària recomanada és de 2000 calories, un sol croissant podria representar fins al 15% de la teva ingesta diària.
  • Greixos i colesterol: Els croissants són rics en greixos, especialment greixos saturats, que poden augmentar els nivells de colesterol en la sang i augmentar el risc de malaltia cardíaca si es consumeixen en excés.
  • Falta de nutrients essencials: Si bé un croissant pot ser saborós, no proporciona una gran quantitat de nutrients essencials. No és una font significativa de proteïnes, vitamines, minerals i fibres, que són crucials per a la salut general i el benestar. Menjar un croissant tots els dies podria significar que estàs desplaçant altres aliments més nutritius de la teva dieta.
  • Nivells de sucre en la sang: Aquests brioixos són alts en carbohidrats i poden causar pics en els nivells de sucre en la sang, la qual cosa és particularment problemàtic per a les persones amb diabetis o prediabetis.