Meandre organitza una sortida per "un dels itineraris més bonics de l'Anella Verda"

La ruta tindrà lloc aquest diumenge, 17 de març, des de la plaça de la Reforma, a les 9 del matí

Es tracta d'un recorregut d'uns 11 quilòmetres amb final al mirador de la Torre de Santa Caterina

Redacció

Meandre, l'associació per a la preservació del patrimoni natural de Manresa i el Pla de Bages, una entitat sense ànim de lucre legalment constituïda a la capital del Bages l’any 2006, organitza aquest diumenge, dia 17 de març, una sortida per "un dels itineraris més bonics de l'Anella Verda" que, alhora, serà com una mena de tour turístic per algunes de les actuacions que s'han fet o que s'estan fent actualment a Manresa. Es tracta del recorregut M9: Pont Vell-Els Comtals-Serra de Montlleó-Torre de Santa Caterina.

Màquines treballant en la retirada del paviment de l'antiga discoteca Pont Aeri

Màquines treballant en la retirada del paviment de l'antiga discoteca Pont Aeri / Arxiu/Mar Martí/ACN

Una riba del riu sense canyes

A banda d’apreciar les moltes construccions de pedra seca de l'itinerari, es podran comprovar les millores a la riba del Cardener, net ja de canya al·lòctona en el tram que va del Pont de la Reforma fins a la passera de Can Poc Oli. També es podrà veure l’estat actual del projecte de renaturalització al voltant de les ruïnes de l’antiga discoteca Pont Aeri (i, abans, Krono's), i, finalment, es podrà pujar al mirador de la Torre de Santa Caterina, restaurada recentment.

La Torre de Santa Caterina s'ha convertit en un mirador de Manresa privilegiat

La Torre de Santa Caterina s'ha convertit en un mirador de Manresa privilegiat / Mireia Arso

La sortida serà a les 9 del matí des de la plaça de la Reforma, des d'on es farà el recorregut, d'uns 10,9 quilòmetres i amb un desnivell de 269 metres. El preu és de 5 euros i de 2,5 per als socis. Pep Llort guiarà els estiraments i indicacions per a la marxa nòrdica.