La col·lecció 'Barbie' de Zara: no inclou les talles grans que promet a les fotos

La model plus size, Ceval Omar, que vesteix les peces per a la promoció, no cap a la roba que es ven a les botigues d'Inditex

La col·lecció 'Barbie' de Zara: no inclou les talles grans que promet a les fotos

La col·lecció 'Barbie' de Zara: no inclou les talles grans que promet a les fotos / ZARA

Redacció

La febre per l'estrena de la pel·lícula Barbie s'ha pogut notar en tots els llocs, especialment a les botigues de roba on cada marca ha tret la seva pròpia col·lecció inspirada en la mítica nina. Una de les col·leccions que més prometia era la de Zara, ja que la roba recrea exactament les peces que Barbie portaria. A diferència d'altres col·leccions com la de Primark on abundaven les samarretes i pantalons amb la cara de Barbie.

Per a major sorpresa dels fans, Zara ha llançat la seva campanya de Barbie amb diferents models i diferents cossos. Una cosa molt difícil de veure a la web i a les botigus de la marca d'Inditex. És missió impossible trobar talles més enllà d'una XL que podria ser una L tranquil·lament.

La col·lecció promociona talles que no té

La fotografia d'una model grossa i negra, enfundada en un preciós vestit rosa, semblava una clara declaració d'intencions. Diem "semblava", perquè en realitat, resulta que la model que apareix a la fotografia, Ceval Omar, no cap a la roba d'aquesta mateixa col·lecció que Zara està venent a les seves botigues. No sabem quin tipus de washing és, però és bastant ofensiu veure com Inditex intenta treure rèdit d'una realitat que moltes dones fa anys que estan denunciant i que acaba afectant l'autoestima.

Ceval Omar és una top model plus size i trans, nascuda a Somàlia i criada a Noruega, que ja fa anys que està consolidada en la indústria després d'haver desfilat per a Victoria's Secret, Mugler i Dolce & Gabana. Amb la seva aparició a Zara, trencava molts esquemes. Però quan moltes dones han acudit a Zara per comprar-se alguna peça tenint com a referència la imatge de Ceval, es van trobar que no estan les talles grans que anuncia.

Seguint el patró de Zara, Omar hauria de vestir entre una XXL i la 5XL, però en el millor dels casos, la talla més gran que es pot trobar en la col·lecció és la XXL. Però compte amb la XXL, perquè les mesures màximes d'aquesta són 108 cm de pit, 88 cm de cintura i 116 cm de maluc. En canvi, les mesures de la model són 114-106-119, segons revela El Independiente.

Les crítiques a Zara no s'han fet esperar. No només per continuar amb un patró de roba que continua cenyint-se als cossos normatius, i més concretament, als prims, quan exclou una gran part de les dones. Si no que a banda, s'ha carregat contra la marca per promocionar productes que no s'ajusten a la realitat de les peces disponibles a les botigues.