Moià preveu iniciar al setembre les esperades obres d’urbanització de Montví de Baix

Els treballs s’han adjudicat amb una rebaixa del 18% respecte l’import de licitació i es planteja una durada de l’execució d’un any

Un dels carrers de Montví de Baix

Un dels carrers de Montví de Baix / AJUNTAMENT DE MOIÀ

Moià preveu posar en marxa el proper mes de setembre una obra llargament reivindicada, la d’urbanització de Montví de Baix, un sector residencial que fa anys que espera aquesta intervenció de posada al dia de tota la xarxa de serveis i de vials. L’Ajuntament n’ha aprovat aquesta setmana l’adjudicació a l’empresa Rogasa Construcciones i Contratas per un import de 3.285.000 euros, pas que suposaria la culminació d’un llarg procediment, que ara ha de donar pas ja a la materialització del projecte. Una execució per a la qual es preveu una durada d’un any i que segons va dir en el ple municipal l’alcalde, Dionís Guiteras, «esperem que ara sí puguem començar les obres com més aviat millor, creiem que al setembre».

Un dels aspectes rellevants, tal com va fer notar el batlle, és que l’import d’adjudicació suposa un estalvi notable respecte el que es posava a licitació, el 18% menys, que en xifres absolutes suposa un estalvi, d’entrada, de 731.000 euros (sortia a concurs per poc més de 4 milions d’euros). Guiteras va exposar en el ple que «esperem que aquesta diferència es mantingui, que no sorgeixi cap imprevist que no estigui lligat al contracte», i en aquest sentit va precisar que «totes les empreses que es van presentar al concurs van oferir unes baixes importants respecte del pressupost de licitació. Per tant, no és que aquesta fos una cosa estranya». I en va subratllar també el fet que, a més de la reducció del preu d’execució, «l’adjudicatària ha introduït millores en relació amb el projecte. Millores que fan referència sobretot a aspectes de jardineria, de mobiliari urbà, de les obres a la Baixada de les Margarides. Tot un seguit d’actuacions que estan valorades conjuntament en uns 220.000 euros. Creiem que és una bona oferta i esperem que tot surti bé».

L’adjudicació de les obres va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern d’AraMoià-ERC, i de la regidora del PSC, que és a l’oposició, mentre que Junts va optar per l’abstenció.

Moment de la votació al ple de l'adjudicació de l'obra

Moment de la votació al ple de l'adjudicació de l'obra / AJUNTAMENT DE MOIÀ

Aquest grup, per boca de la seva portaveu, Maria Tarter, va argumentar que «lamentem que aquesta rebaixa de 700.000 euros en l’adjudicació respecte del pressupost de licitació no es vegi reflectida des de la primera quota en les contribucions provisionals aplicades als propietaris. Vau dir que es visualitzaria en l’última, i nosaltres hauríem preferit que els propietaris la veiessin reflectida des de la primera».

L’alcalde va replicar que «posar l’import inicial de l’obra no és un caprici, és el que s’ha de posar per una qüestió absolutament tècnica. Entenc que feu una abstenció a una qüestió que és tècnica, no pas política. És intervenció qui ens diu que d’entrada s’han de fixar les quotes en base a l’import de licitació del projecte, i no de l’adjudicació. Perquè, a més, tot i que esperem que no, aquesta adjudicació podria tenir desviaments a l’alça o a la baixa». En aquest sentit, hi afegia que «precisament per aquest fet, la darrera quota, en totes les que s’estableixen d’obres d’urbanització, no té un import assignat, perquè és l’import de diferència i és en la que s’ha de reflectir aquesta variació. És una manera de no enganyar ningú, de dir un cost màxim. I és una qüestió tècnica».