RECEPTA | Torrades de Santa Teresa especials amb gelat de nata

Torrades de Santa Teresa

Torrades de Santa Teresa / Valverderedactor/Pixabay

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  •  1 barra de pa de molla espessa tallada a llesques una mica gruixudes i una mica seques
  • 750 cc llet
  • 1 canonet de canyella
  • Pell de llimona
  • Sucre de vainilla
  • 2 ous batuts
  • 300 g sucre + 300 g sucre
  • 300 cc oli d’oliva
  • 300 cc oli gira-sol
  • 4 cullerades soperes de mel
  • 2 cullerades de brandi
  • 100 cc aigua
  • Gelat de nata 

ELABORACIÓ

  • Posem a escalfar la llet amb la canyella, la pell de llimona, 300 g de sucre i sucre avainillat. Ho deixem refredar.
  • Ho posem sobre el pa i ho deixem escórrer una mica.
  • Batem els ous d’un en un i passem les torrades per l’ou.
  • Les fregim i les posem sobre paper absorbent.
  • En un cassó hi posem la mel, el brandi i 300 g de sucre i en fem un caramel ros. Hi incorporem l’aigua i ho deixem coure 10 minuts.
  • Deixem refredar l’almívar i el posem sobre les torrades.
  • Servim les torrades acompanyades de gelat de nata.