5 escapades per Catalunya per fer ‘detox’ digital

Aquestes destinacions són l'indret perfecte per desconnectar de la rutina i connectar amb la naturalesa

L'esglèsia de Sant Climent de Taüll, a la vall de Boí, nevada

L'esglèsia de Sant Climent de Taüll, a la vall de Boí, nevada / Agències

Abel Cobos

Les notificacions constants et poden agobiar. Segons apunten els caçadors de tendències, estem tots igual: farts de tanta pantalla i amb ganes de desconnectar una mica. Segur que més d'un ara pensaria que Robinson Crusoe és un afortunat. Per això, cada vegada s'estilen més les escapades a la muntanya per fer ‘detox' digital. Aquí tens algunes repartides pel tot el territori Català a les quals fins i tot pots arribar en transport públic.

La típica, apta per a tots els públics, i recomanable en totes les estacions: la Vall de Núria. Hi pots esquiar (si neva), fer senderisme, passejar, activitats d'aigua, hípica… De tot.

Un altre clàssic, Montserrat. Compta amb una hospedería en l'Abadia que serà perfecta per a fer ‘detox’ digital. Això sí, si ja tens molt vista la muntanya de la Moreneta, pots complementar-ho amb una ruta amb el Enotren, que recorre el Pla de Bages, els seus pobles, els seus paisatges i, sobretot, els seus cellers amb DO.

Montserrat arriba a una ratxa de vent de 124 km/h

Montserrat en una imatge d'arxiu / ARXIU

A la província de Tarragona hi ha les Muntanyes de Prades, un complex muntanyenc en el centre del qual s'amaga el poble de Prades. Pràcticament inaccessible sense cotxe, té alguns busos que van i venen durant el dia. I, de fet, aquesta és part de la gràcia, ja que ho allunya de la massificació de llocs com el Montseny, que estan fregant una afluència digna de parc temàtic.

A les Muntanyes de Prades hi ha desenes d'excursions (com la impressionant Ermita de la Abellera, enclavada en la roca) per passar un cap de setmana ben ple d'activitats. De fet, als afores de la ciutat hi ha l'Hotel Xalet de Prades, amb cases de fusta en els arbres i habitacions amb cúpula de vidre per veure les estrelles. Pla de desconnexió i molt romàntic. Als voltants també hi ha Siurana, Poblet i Montblanc, municipis molt recomanables amb molt de patrimoni i zones on practicar l'escalada.

Finalment, la Vall de Boí. Una impressionant vall plena de romànic (sí, les obres més emblemàtiques del MNAC surten d'aquí) accessible amb bus amb una naturalesa envejable i una arquitectura única. Com la Vall de Núria, ofereix tot tipus d'activitats, esquí, senderisme, rius, hípica i, a més, turisme cultural del seu patrimoni. Una joia imprescindible al Pirineu català.