El millor restaurant vegà de la regió central (segons els lectors de Regió7)

Et descobrim els tres restaurants que tenen les millors opcions vegetarianes i veganes de les comarques centrals

On es fan les millors braves de la Catalunya central? Els lectors del diari ho tenen clar

Un plat del restaurant vegà Kökobol Poke

Un plat del restaurant vegà Kökobol Poke / Instagram @kokobol_poke

Redacció

Qui diu que els vegans no gaudeixen del bon menjar? Tot i que aquesta dieta, en ple creixement, encara té una oferta molt limitada a la Catalunya central, ja hi ha uns quants restaurants de les comarques de la regió que compten amb una carta vegana, o bé amb una àmplia oferta de plats aptes per a vegans i vegetarians, que encisen tant aquells que formen part del col·lectiu com els que no. I els lectors del Regió7 tenen molt clar on es troben els millors. Els tres locals esmentats a continuació -dos a Igualada i un a Manresa- han sortit d'una pregunta oberta llançada als perfils de Facebook i d'Instagram del diari. Apunta'ls:

3.Kökobol Poke

Es troba a Igualada (Pl. La Isabela, Carrer de Santa Caterina, 41C) i és tant cafeteria com restaurant. Aquest local vegà i ‘eco-friendly’ és conegut pels seus bols personalitzables i la seva varietat d'hamburgueses. Això sí, cap d'elles està feta de carn! A la carta també s'hi troben diferents entrants, tots ells fets amb productes locals, i un ampli catàleg de bols d'smoothies per aquells que passin per l'establiment a l'hora d'esmorzar o berenar.

2.Cor Verd

També a Igualada trobem el Cord Verd. El local, ubicat a l'avinguda Països Catalans, ofereix una "cuina natural, sana i vegana". El mateix local també la descriu com a "rebel, diferent i variada". I és que en la seva carta s'hi pot trobar des d'hamburgueses i pizzes fins als seus "imprescindibles": un fricandó amb llenegues o un seità a la brasa amb salsa de formatge blau. Una explosió de sabors i colors que deixen ben visible al seu perfil d'Instagram (@cor.verd).

1.Porta Ferro

El restaurant més recomanat pels lectors del diari és a Manresa. El Porta Ferro, al carrer Sant Miquel número 2, és un local amb opcions veganes, que també inclou plats pels amants de la carn i el peix. Malgrat que la seva carta no sigui 100% vegana, opcions no en falten. Fals carpaccio de porc, croquetes de boletus o "burrito" de tofu marinat són algunes de les creacions del local, que també té un menú setmanal de migdia pràcticament vegetal per 14,50 euros amb un primer, segon, beguda i postres.

Un dels plats del restaurant Porta Ferro

Un dels plats del restaurant Porta Ferro / Happy Cow

Extra

Els locals anteriorment esmentats es troben recollits al catàleg de Happy Cow, un cercador que et permet trobar restaurants i botigues on es venen productes per a vegans i vegetarians siguis on siguis.

Mapa de restaurants i botigues especialitzades en productes vegans a Manresa

Mapa de restaurants i botigues especialitzades en productes vegans a Manresa / Happy Cow