LA SIMONETA

Misogínia

Maria Dolors Guàrdia Rubies

Maria Dolors Guàrdia Rubies

La quarta onada feminista ha desbocat l’odi contra les dones. És com una altra onada, que ha existit sempre i ha estat poc castigada: la misogínia. D’homes que senten aversió per les dones n’hi ha arreu. Més dels que som capaces d’identificar i, potser, menys dels que aparentment es permeten semblar-ho, especialment si estan en grup.

La medalla d’or d’homes misògins se l’emporta l’extrema dreta. Amb un entramat fins i tot internacional. A la dreta, i no tan dreta, també n’està colgat.

Ser antifeminista, sigui per raons polítiques, filosòfiques, religioses, sociològiques o culturals, vol dir estar en contra de la lluita per l’emancipació femenina i rebutjar qualsevol tipus de feminisme.

Ser antifeminista és no saber estimar ni valorar a més de la meitat de la població mundial, és considerar les dones com a éssers inferiors, és tenir una mentalitat retrògrada, és no saber llegir ni voler intentar-ho, és no saber i no voler entendre, és esbiaixar l’escassa comprensió, és entestar-se en voler prescindir del progrès, és no voler adaptar-se, és... fer moltes coses malament. I fer-les amb mala intenció. Perseverar en el bé és bo. Obstinar-se en l’error és pervers.

I en tots aquests grups, malauradament, també n’hi ha un, de reduït però excessiu, de dones. I elles, encara que no en siguin les protagonistes, en no tenir una causa concreta, com els homes la ràbia per la por que els fan els moviments feministes ( i per la falta d’autoestima pròpia), són més de plànyer. Elles es disparen al propi cor i cervell; ells no és disparen a si mateixos, ells disparen contra les dones.

Les xarxes estan plenes de misogínia. I la seva intenció és crear espais de discussió virtual que transmetin un missatge molt entenedor: les feministes han creat un complot contra els homes.

Hi ha influencers, youtubers i tiktokers molt difícils d’evitar. Ens arriben memes i acudits que no volem, fins i tot, als grups de whatsApp familiars.

Els joves, que aparentment només parlen de videojocs, van deixant, cada vegada amb més profusió, missatges clarament misògins. Missatges on expliquen com abusar sexualment de les noies, com tenir-hi relacions sexuals sense preservatius... I aquest fenomen, anomenat «pol·linització» és molt perillós perquè s’hi pot accedir també de manera involuntària, sense ser-ne conscient.

Els homes que hi participen conscientment s’hi senten protegits perquè hi poden expressar les seves ràbies, frustracions i orgulls ferits.

Forocoches, que aparentment sembla per vendre cotxes, és un d’aquests entramats que té gairebé un milió de membres i el 93% són homes. És un espai de socialització misògina amb el típic perfil del «macho ibérico». Un «macho» que creu que les autèntiques víctimes de la societat actual són els homes. Perquè els seus raonaments són capgirats, tergiversats i falsejats.

I és urgent i necessari denunciar tots aquests homes que, a més dels que segueixen matant i violant sense càstigs dissuasius, s’esforcen en seguir maltractant les dones.