Pere Solà Cullera

Això és democràcia?

Cartes dels lectors

Cartes dels lectors

He vist el ple municipal de Manresa del dia 16 de novembre. Des d’una perspectiva d’un ciutadà humil, sense cap relació amb la política, algunes coses lamentables (sota el meu modest parer):

Un rellotge al qual pocs fan cas, algú del govern sempre s’allarga i l’alcalde amb el seu regidor com el mestre de pàrvuls.

Al secretari sovint no se l’entén.

Junts i Front Nacional fent preguntes i propostes que es nota que s’ho han preparat i vetllen per la ciutat. Recordar a Junts que ells també hi eren a l’anterior legislatura.

Impulsem, PSC i ERC desapareguts. Feinada a respondre preguntes amb algunes incoherències

Fem Manresa-Cup: fatal, dir a una altra regidora amb to totalment despectiu: «calla, ara estic parlant jo» (ho trobo de pati d’escola de mal gust i de manca d’educació,quin exemple es dona!). Sembla que hi havia estudiants de polítiques en el ple... Per la proposta dels nacionalistes sobre la millora del cablejat de les façanes a la ciutat responen que hi estan d’acord, però com que no volen votar que sí perquè ve d’un partit que no pensa igual, dona voltes sense saber què argumentar i al final diu que: «hi ha altres prioritats». Lamentable.

Resposta del regidor d’esports sobre «overbooking» de les instal·lacions esportives i de la costosa convivència al pavelló del Pujolet entre hoquei patins i futbol sala. «El concepte no és precís, hi ha sobresaturació, no overbooking» (resposta infantil pel meu gust). Hi ha un problema greu i vostè ho hauria de saber: els infants de molts equips entrenen en tres pavellons diferents durant la setmana i gairebé no toquen la pista que juguen, hores intempestives...). Al final per dir que el regidor nacionalista que ho va demanar tenia raó i que falta un pavelló. Faci-ho més fàcil, sigui humil, reconegui les mancances!

L’altre que explica que els arbres que s’han plantat només se n’ha mort un. Aquest regidor és el dels pantalons curts i parent d’algun polític. Que faci recompte per saber els que s’han mort.

Algun partit no diu res i tinc entès que no va a cap acte. Només parla dels immigrants.

Resum: Vaig veure polítics que volen millorar Manresa i d’altres que escalfen la cadira i diuen quelcom per quedar bé, però argumenten fatal (poca preparació). Per ser polític se n’ha d’haver estudiat una mica i treballar molt cada dia a peu de carrer, crec jo. En algun cas sembla: «ui, que avui tinc ple, mirem les coses corrents)». No poden ser les desqualificacions i els infantilismes, es dona una imatge horrible. Volem ser una ciutat amb prestigi i alguns fan una ciutat molt «petita» amb molts aspectes.