Solsona fa debutar el nou pasdoble pels Reis d’Orient

A causa de la pluja, Ses Majestats es van arrecerar a la sala polivalent, acompanyats musicalment de l’orquestra Patinfanjàs

Xavi Moraleda

Els Reis d’Orient, en la seva visita a Solsona, han fet parada a la sala polivalent de la ciutat a causa de les pluges que hi van haver durant tota la tarda. Ses Majestats han estat acompanyats per l’orquestra Patinfanjàs, que han estrenat la nova marxa Nit de Reis a Solsona, obra de Pau Vilaseca. Més de 1.500 nens i nenes van poder parlar amb Melcior, Gaspar i Baltasar i els seus patges dins el recinte, on també hi rondaven petits carboners i estrelles que ballaven per l’espai.

L’orquestra Patinfanjàs tocant la nova ‘Nit de Reis a Solsona’ | XAVI MORALEDA

L’orquestra Patinfanjàs tocant la nova ‘Nit de Reis a Solsona’ | XAVI MORALEDA / xavi moraleda. solsona

Estava previst que els reis fessin la seva típica cavalcada pel nucli antic de Solsona, però a causa de les pluges s’ha hagut de cancel·lar. Per tal que l’aigua no arribes a malmetre els regals i altres elements de la comitiva reial i dificultar la desfilada, el consistori va optar per seguir el pla B que havia ideat en cas que hi haguessin ruixats. El campament s’ha assentat a la sala polivalent, on els reis esperaven a tots els infants de la ciutat per atendre’ls i conèixer tots els seus desitjos.

Una de les principals novetats que guardava la cavalcada d’engany era l’estrena de la nova marxa dels Reis. Davant de tots els assistents, l’orquestra Patinfanjàs va tocar el pasdoble públicament i per primera vegada a l’escenari del pavelló. La peça ha estat obra del solsoní Pau Vilaseca, que, com va exposar a Regió7, «les seves melodies tenen tocs majestuosos alhora que festius», per tal d’acompanyar als reis apropiadament. A més, compta amb alguns fragments del musical de Reis que en Ramon Franch va fer l’any 2021 a causa de la pandèmia.

Després d’unes paraules del Rei Melcior, es va anunciar que, a causa de l’aturada de les pluges, Ses Majestats seguirien el camí fins a la plaça de la Catedral per fer l’ofrena a la imatge de l’infant Jesús. El recorregut, però, es va fer sense música per tal de fer la rua més inclusiva «pels infants amb hipersensibilitat sensorial o algun tipus de diversitat funcional», com va assegurar el consistori.

Com va esmentar l’alcaldessa, Judit Gisbert, «la magnitud de l’esdeveniment fa que el dia 5 es treballi des del matí en el muntatge per retre honor als Reis, amb la mobilització de tota la brigada municipal i més de dues-centes persones, entre alumnes d’escoles, membres d’entitats i voluntaris a títol personal» que fan possible la rua. Tot i el canvi de plans causats per la pluja, la sala polivalent es va convertir en un espai màgic ple de música, estrelles i llums de colors, per rebre els tres Reis d’Orient.