Descobreix els aliments que t'ajudaran a desintoxicar el fetge

Fer una neteja regular d'aquest òrgan és indispensable per a gaudir d'una bona salut intestinal

L'estrès és un dels principals enemics del fetge

Els millors aliments per desintoxicar el fetge

Els millors aliments per desintoxicar el fetge / asierromero

Azucena Mendieta Delgado

Cuidar el nostre organisme, comença per cuidar el nostre benestar emocional. Aconseguir tranquil·litat i eliminar l'estrès i l'ansietat de la nostra vida és fonamental per viure plenament i durant més anys. Si volem que el nostre cos funcioni correctament, l'haurem de cuidar, allunyant-lo del malestar i donant-li el que necessita: una bona alimentació. El fetge és l'òrgan que participa en les funcions digestives i metabòliques i és el que ens ajuda a eliminar les substàncies que el nostre cos no necessita i fa les funcions immunitàries de l'aparell intestinal. L'estrès i una mala alimentació pot arribar a perjudicar-lo seriosament. Així doncs, el millor és netejar-lo de tant en tant. Però, com fer-ho? És molt senzill! T'ho expliquem al detall.

Aquest article explora una varietat d'aliments que són coneguts per les seves propietats netejadores del fetge, oferint consells sobre com incorporar-los en una dieta equilibrada.

La importància d'un fetge saludable

Un fetge saludable filtra les toxines, metabolitza els greixos, emmagatzema vitamines i minerals, i produeix proteïnes i enzims essencials. Un fetge sobrecarregat o danyat pot portar a problemes de salut seriosos, incloent-hi malalties hepàtiques. Per això, tenir cura del fetge és essencial per mantenir un benestar integral.

Aliments per netejar el fetge

  •  Verdures de fulla verda: Espinacs, col arrissada i altres verdures de fulla verda estan carregades de clorofil·la, que ajuda a absorbir les toxines del torrent sanguini i a neutralitzar metalls pesants, químics i pesticides, alleujant la càrrega del fetge.
  •  Cítrics: Llimones, llimes i taronges són rics en vitamina C i antioxidants, que potencien la capacitat natural del fetge per netejar i eliminar toxines.
  •  Te verd: Conegut pel seu contingut de catequines, un tipus d'antioxidant. El te verd assisteix a la funció hepàtica i protegeix contra l'acumulació de greix al fetge.
  •  All: L'all conté al·licina i seleni, dos compostos naturals que ajuden a netejar el fetge i a activar els enzims que eliminen toxines.
  •  Alvocat: Ric en greixos saludables i compostos que poden reduir el dany hepàtic, l'alvocat recolza la salut del fetge en ajudar a sintetitzar i descompondre els greixos.
  •  Cúrcuma: Aquesta espècie no només millora la digestió sinó que també facilita la desintoxicació del fetge en activar els enzims que eliminen les toxines.
  •  Pomes: Altes en pectina, les pomes proporcionen els components químics necessaris perquè el cos netegi i alliberi toxines del tracte digestiu, facilitant la càrrega al fetge.
  •  Nous: Riques en arginina i omega-3, que assisteixen a la funció hepàtica. Les nous són un excel·lent snack per a la salut del fetge.
  •  Carxofes: Estimulen la producció de bilis i protegeixen les cèl·lules del fetge, ajudant a regenerar el teixit hepàtic.
Carxofes per netejar el fetge

Carxofes per netejar el fetge / freepik

Com incorporar aquests aliments a la teva dieta

  • Inclou suc de llimona en aigua tèbia cada matí.
  • Afegeix all fresc als teus àpats.
  • Opta per te verd en comptes de cafè.
  • Prepara amanides i batuts amb verdures de fulla verda.
  • Inclou alvocats i nous als teus snacks o amanides.
  • Experimenta amb receptes que incloguin cúrcuma, bròquil i coliflor.

Mentre que aquests aliments poden ajudar a mantenir un fetge saludable, és important recordar que la millor manera de tenir cura del teu fetge és portant un estil de vida saludable en general. Això inclou evitar el consum excessiu d'alcohol, no fumar, mantenir un pes saludable i fer exercici regularment.