Sanitat ordena la retirada d'aquestes gominoles per contenir un compost del cànnabis

Les primeres informacions apunten que l'aliment només s'ha distribuït a Catalunya

Gominoles

Gominoles / Arxiu

Alexandra Costa

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries de Catalunya relativa a la presència d'hexahidrocannabinol (HHC), compost del cànnabis, al producte HHC GUMMIES STRAWBERRY de la marca YPSILÓS.

Les dades dels productes implicats són:

  • Nom del producte: HHC GUMMIES STRAWBERRY
  • Marca: YPSILÓS
  • Aspecte del producte: envasat
  • Número de lot: tots els lots
  • Temperatura: ambient

Segons la informació disponible, la distribució inicial ha estat a la comunitat autònoma de Catalunya, si bé no és descartable que hi pugui haver redistribucions a altres comunitats autònomes.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització i, si escau, s'informi de l'existència de possibles casos.

Les autoritats de salut pública estan verificant els casos relacionats amb aquesta alerta.

El consum d'aliments amb HHC en la composició i el consum implica un risc greu per a la salut.

Es recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-los.