UNIVERSAE: Líder en formació tecnològica i ocupabilitat

L'èxit de l'Institut Superior de Formació Professional s'ha aconseguit a través del seu enfocament innovador, que aprofita al màxim les noves tecnologies i la col·laboració estreta amb un ampli nombre d'empreses. La institució ha establert més de 20.000 aliances a ciutats de tot el món.

UNIVERSAE posa a la disposició dels seus alumnes milers d'ofertes de feina.

UNIVERSAE posa a la disposició dels seus alumnes milers d'ofertes de feina.

M.C

La desocupació juvenil, la sobrequalificació, l'augment de la competència i el naixement de noves maneres d'ensenyar accelerades per la pandèmia han fet que els joves demanin un sistema educatiu vibrant i global. La societat està canviant i, també, els estudiants i els mètodes d'aprenentatge.

En aquesta transformació integral de l'educació, la Formació Professional es presenta com a alternativa més solvent i amb millors perspectives laborals. Fiable perquè l'objectiu és formar l'estudiant en competències específiques dins una àrea professional determinada. I amb futur laboral perquè la taxa d'ocupabilitat dels titulats de Formació Professional (FP) arriba al 100% en molts dels graus. Només a Espanya, es generaran dos milions d'oportunitats d'ocupació fins al 2030 per a tècnics d'FP, segons dades de Caixabank Dualitza.

L'Institut Superior d'FP UNIVERSAE és, sens dubte, un dels promotors d'aquest canvi gràcies a la seva vocació tecnològica. La seva proposta es basa en una formació que dota els alumnes de les eines necessàries per triomfar en el sempre exigent mercat laboral mitjançant la plataforma UNIVERSAE 360. Gràcies a aquest exclusiu ecosistema docent, l'alumne s'exposa a situacions que perfectament podrien ser reals a través de l’ús de noves tecnologies, com ara la realitat virtual, la realitat augmentada i els entorns 3D.

El seu model d'e-learning defensa un sistema d'aprenentatge on l'estudiant no és un mer receptor de coneixements, sinó que adquireix un paper protagonista. Aquesta modalitat formativa permet que els alumnes gaudeixin d'una gran flexibilitat horària, un dels aspectes més valorats per les noves generacions. Els alumnes poden estudiar des de qualsevol part del món i des de qualsevol dispositiu, gestionant els temps d'aprenentatge en funció de les necessitats.

UNIVERSAE es caracteritza pel seu ensenyament pràctic.

UNIVERSAE es caracteritza pel seu ensenyament pràctic.

El compromís d'UNIVERSAE amb la incorporació dels seus alumnes al mercat laboral és indubtable: aquest Institut Superior d'FP disposa d'un portal d'ocupació sense comparació en el panorama educatiu. En total, la plataforma UNIVERSAE Ocupación recull més de 15.000 ofertes de feina gràcies en les més de 20.000 aliances amb empreses que manté l'Institut Superior de FP. Entre aquestes companyies, repartides per més de mil ciutats de tot el món, hi ha algunes de les més rellevants de cadascun dels 35 sectors que componen el panorama industrial i de serveis.

Experiències transformadores: Open UNIVERSAE obre horitzons nous en l'aprenentatge

L'Institut Superior de Formació Professional ofereix als alumnes l'oportunitat de gaudir d'Open UNIVERSAE, un programa d'experiències i activitats pràctiques que es desenvoluparan a tots els campus que UNIVERSAE té a Espanya i Llatinoamèrica. Open UNIVERSAE transforma els 90.000m2 d'instal·lacions en espais flexibles, oberts als alumnes i orientats a la innovació.

Cada campus té una programació d'experiències pràctiques, de presencialitat voluntària, adaptades a un grau determinat i relacionades amb els continguts específics. L’equip de professors de cada família professional és l´encarregat de preparar les activitats. I està prevista la participació d'experts i professionals en actiu dels diferents sectors per apropar la realitat empresarial a l'alumnat.

Per participar en les activitats d'Open UNIVERSAE cal estar matriculat en qualsevol dels graus oficials d’FP oferts per l'Institut Superior. D'aquesta manera, els estudiants tenen total llibertat per inscriure's en qualsevol de les activitats proposades.

La Formació Professional online com la millor opció d'educació en creixement

Segons les dades del Ministeri d'Educació i Formació Professional, per primera vegada, el nombre d'alumnes matriculats en un grau d’FP va superar el milió durant el curs 2021-2022. Aquests números suposen un increment del 29,8% durant els darrers 5 anys. A més, la modalitat en línia es tria cada cop més, principalment per la seva compatibilitat amb la conciliació laboral i familiar. En el mateix període de temps a què s'ha al·ludit anteriorment, el volum de persones que van triar cursar graus mitjans i superiors d’FP a distància va augmentar un 252,5%.

Entre els graus més demanats per l'alumnat hi ha els mitjans i superiors de les famílies professionals de Sanitat, Administració i Gestió, Informàtica i Comunicacions, Electricitat, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, Transport i Manteniment de Vehicles i Comerç i Màrqueting. Això es deu, principalment, a la facilitat que tenen els seus perfils de sortida en el procés posterior d'inserció laboral l mercat de treball. De fet, s'espera que, durant la propera dècada, una de cada quatre oportunitats d'ocupació a Espanya estarà destinades a titulats en FP.