La prova Cangur de matemàtiques porta 130 alumnes de batxillerat a la UPC Manresa

Moment de la prova Cangur a la UPC de Manresa

Moment de la prova Cangur a la UPC de Manresa / UPC Manresa

Redacció

Un total de 130 estudiants de batxillerat de set instituts del Bages han competit a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), de la UPC, en la prova Cangur de matemàtiques. Enguany, la UPC a Manresa ha tornat a ser una de les seus d’aquesta prova a Catalunya, després de tres anys de no ser-ho a causa de la pandèmia.

L’alumnat ha disposat d’una hora i quart per resoldre els trenta problemes proposats en un format de concurs individual. Uns problemes amb resposta tancada, amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada un.

L’objectiu autèntic del Cangur és que l’alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics.

MANRESA. PROVA CANGUR UPC

MANRESA. PROVA CANGUR UPC / UPC Manresa

La prova Cangur finalitza cada any amb un solemne acte de lliurament de premis, al qual conviden els quinze millors alumnes de cada nivell. En aquesta edició, l’acte d’entrega de premis està previst per al dimarts, 23 de maig. A més, l’1% de millors puntuacions reben un diploma de menció honorífica i un obsequi.

La prova Cangur és una activitat matemàtica impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières per a estimular i motivar una àmplia majoria de l’alumnat i que està dirigida a l'alumnat de cicle superior, de primària i secundària. A Catalunya l’organitza Societat Catalana de Matemàtiques.

TEMES