La candidata d’Ara Torà aconsegueix la majoria i aparta Esquerra del govern

La victòria d'Isabel Torres, amb 5 regidors, deixa l'actual alcalde republicà a l'oposició

La candidata d'Ara Torà, Isabel Torres

La candidata d'Ara Torà, Isabel Torres / ARXIU PARTICULAR

Laura Serrat

Laura Serrat

Torà ha donat la victòria a la candidata Isabel Torres, d'Ara Torà-Compromís Municipal, una formació vinculada a Junts que podrà governar amb una majoria de 5 regidors. Els comicis han suposat un canvi de posicions al consistori, amb un clar retrocés d'Esquerra, que passa de ser la primera força amb 4 regidors a ocupar la tercera posició amb 2 regidors, per darrere d'Independents per Torà en nombre de vots.

L'alcalde en funcions de Torà, Magí Coscollola, atribueix la pèrdua en vots i regidors a la desfeta del seu partit arreu del país. Malgrat els resultats, agraeix la confiança de la gent durant els vuit anys que ha estat al capdavant del govern local. Per la seva part, la candidata que ara optarà a l'alcaldia, Isabel Torres, que fins ara també formava part de l'equip de govern amb la llista de Primàries, es mostra amb ganes "d'impulsar un canvi molt necessari a Torà després de vuit anys de govern d'Esquerra".

D'altra banda, Torres es compromet a tirar endavant el procés per materialitzar el canvi de comarca de la Segarra al Solsonès, que s'haurà de tornar a ratificar al ple un cop es constitueixin els nous ajuntaments. En el cas de Biosca, l'altre municipi que demana el canvi territorial, també està previst que la nova divisió territorial es pugui aprovar a l'Ajuntament sense sorpreses, tenint en compte que l'actual alcalde, Josep Puig, de Junts, tornarà a optar a l'alcaldia amb una majoria de 3 regidors.