Antifrau detecta irregularitats en el procés de compra dels terrenys per construir el nou Centre Sanitari del Solsonès

Insta el Consell Comarcal a obrir una investigació però tanca la porta a que sigui l'OAC qui la lideri

El solar que el Consell Comarcal vol cedir a Salut pel futur centre mèdic

El solar que el Consell Comarcal vol cedir a Salut pel futur centre mèdic / ARXIU PARTICULAR

ACN

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha detectat diverses irregularitats en la compra dels terrenys destinats a la construcció el nou centre sanitari del Solsonès per part del Consell Comarcal i la Fundació pública comarcal. A partir d'una denúncia de la CUP, l'OAC insta al Consell Comarcal a obrir una investigació per determinar l'abast de les presumptes irregularitats, tot i que Antifrau arxiva la causa perquè considera no és el seu àmbit propi d'actuació. En l'informe, l'OAC detecta una "eventual tramitació indeguda" de la compra dels terrenys per un import de 800.000 euros. Troba una manca d'acord sobre l'adquisició de la junta de la Fundació pública comarcal i també la falta de l'informe de la Direcció General d'Administració Local.

En el seu informe, l'OAC també apunta que hi ha "determinades incongruències" relatives al precontracte signat el 3 d'abril de 2023, així com també diversos elements "d'inseguretat jurídica" sobre la propietat i una "definició irregular" de la finca. En matèria d'urbanisme, destaca que el sector en el qual està ubicada la finca no està desenvolupat urbanísticament i que qualsevol actuació necessitaria la corresponent execució o modificació del planejament.

La investigació d'Antifrau va iniciar-se després d'una denuncia interposada per la CUP Solsonès el mes d'abril passat. Antifrau insta a la presidència del Consell Comarcal a investigar les presumptes irregularitats i incongruències per determinar l'abast de la causa i les possibles responsabilitats.

Tot i això, l'OAC no ha pogut deduir-ne un possible cas per ser investigat en el seu àmbit d'actuació. Davant d'això, la CUP ha iniciat un nou procediment davant del Síndic de Greuges per "depurar responsabilitats i que es corregeixin els errors detectats".