La Creu Roja ha regalat joguines a prop de 30 infants del Solsonès

El Rebost Solidari ha seguit en actiu per les festes de Nadal, però ha anat curt de llet i oli

Lot de joguines recollides per la campanya de Nadal | SOLSONÈS

Lot de joguines recollides per la campanya de Nadal | SOLSONÈS / xavi moraleda.

Xavi Moraleda

Durant els últims mesos de 2023, la Creu Roja del Solsonès va emprendre la campanya de recollida de joguines per les festes de Nadal, com en anys anteriors. Amb la finalitat de no deixar a cap infant sense regals durant aquestes dates tan assenyalades, han col·locat fins a tres punts d’entrega de joguines arreu de Solsona, on els clients podien col·laborar solidàriament. En total, calculen que aquest any fins a 31 nens i nenes s’han beneficiat del servei. A banda, el Rebost Solidari ha seguit actiu, per oferir aliments a les famílies amb pocs recursos.

Com ha assegurat una de les tècniques de la Creu Roja de la comarca, Núria Barcons, als mesos de novembre i desembre van iniciar la campanya de recollida de joguines, posant èmfasi en els mitjans de comunicació i les xarxes socials. D’aquesta manera, «es pot donar visibilitat a la realitat de moltes famílies que no tenen recursos i que els seus nens i nenes es quedaran sense joguines», com ha apuntat. Els punts de recollida s’han situat a la llibreria Verdaguer, la llibreria Tres punts i la botiga de joguines Don Dino, on els clients podien deixar joguines comprades al mateix establiment.

Barcons ha assenyalat que els lots de joguines s’han entregat a les famílies abans d’iniciar les festes de Nadal, però que aquest any també hi ha inclòs un val de regal «perquè els nens puguin comprar les joguines que vulguin». Al final, «és igual la forma, perquè la finalitat és que aquests nens de famílies amb pocs recursos comptin amb joguines en aquestes dates tan assenyalades, tot i que també hi ha beneficiaris que no celebren el Nadal, però que, igualment, els seus infants necessiten joguines», ha afegit.

Recollida d’aliments

El Rebost Solidari del Solsonès, l’equivalent al Banc d’Aliments a la comarca, ha seguit actiu durant aquestes dates per proporcionar productes bàsics als seus usuaris, com la resta de l’any. Durant tot l’any, recullen aliments dels diferents supermercats de la ciutat, en què els seus clients poden entregar el que considerin.

«Depenent de l’època el rebost té unes necessitats o unes altres», com ha explicat Núria Barcons. Per aquest motiu, en els espais de recollida solen posar-hi cartells en què assenyalen els productes que més necessiten en cada moment. Els productes amb què han anat més curts i que més han necessitat han estat la llet i l’oli, dos aliments bàsics en l’alimentació, segons la tècnica de la Creu Roja.

[object Object]

Aquests dos aliments han estat els que han fet més falta durant els últims mesos al Rebost Solidari del Solsonès. Com ha assegurat Núria Barcons, aquests productes els solien rebre per part de donacions de la Unió Europea, però els han deixat de rebre a causa d’una sèrie de retallades.

Davant d’aquesta necessitat, moltes entitats de la comarca han aportat estoc d’aquests dos productes i, fins i tot, han fet donatius per tal que l’organització es pugui abastir millor.