Netflix s'endinsa a l'univers 'gamer': cinc videojocs disponibles als dispositius

Et mostrem els 5 jocs que pots trobar al teu 'smartphone' i dels quals, molt probablement, aviat podràs gaudir-ne també en una pantalla de dimensions més grans

Videojocs de Netflix

Videojocs de Netflix / Netflix

Guillem Ortu

L'aposta de Netflix pel sector dels videojocs sembla un dels pilars de l'estratègia a seguir que s'ha proposat la principal plataforma de streaming del mercat, o almenys això és el que han demostrat darrerament. Des de 2021, l'empresa nord-americana, amb seu a 'Los Gatos' (Califòrnia), treballa en dos projectes paral·lels: la biblioteca de jocs 'Netflix Games' dins de la seva aplicació i l'estudi homònim per al desenvolupament de nous productes amb els quals ampliar el seu limitat catàleg actual.

Després d'un any acaparant títols i l'adquisició de gegants com 'Night School Studio' o 'Boss Fight Entertainment', el departament encapçalat per Mike Verdu prepara el salt imminent als televisors, on el llançament recent de l'aplicació 'Netflix Game Controller' deixa entreveure què ens oferirà el futur dels videojocs al núvol: "Aquesta aplicació s'aparella amb el teu televisor i et permet jugar jocs a Netflix usant el telèfon o dispositiu mòbil", apareix especificat a la descripció de l'App Store.

De moment, aquesta prova 'beta' només està disponible al Regne Unit i el Canadà, on ja s'han posat a disposició d'alguns afortunats els dos primers videojocs per a televisió de la companyia fundada el 1997: 'Oxenfree' i 'Molehew's Mining Adventure'. Cal recordar que ja al seu dia, Google va proposar un sistema d'entreteniment similar a aquest, 'Stadia', el qual va fracassar estrepitosament i es va veure abocat al tancament el setembre del 2022, només tres anys després de veure la llum.

A continuació, t'ensenyem els cinc jocs que ja pots trobar al teu 'smartphone' i dels quals, molt probablement, aviat podràs gaudir-ne també en una pantalla de dimensions més grans

1.'Oxenfree'

Llançat el gener del 2016. L'èxit d'aquest joc li va valer perquè el juliol d'aquest any hagi vist la llum el segon lliurament. Amb una estètica molt peculiar, el thriller 'Oxenfree' relata la història de dos alumnes de l'institut de Camena, els germanastres Jonas i Alex, que acudeixen a una festa nocturna amb tints "sobrenaturals" en una illa militar abandonada. Aquest joc, batejat pel portal especialitzat GamesBeat com el proper "gran pas" al sector gamer, reuneix misteri i interacció a parts iguals per convertir-se en una de les propostes més aclamades pels usuaris de la plataforma de videojocs Steam (8 ,19 euros) i, ara també, pels subscriptors de Netflix (gratuït).

2.'Shovel Knight Pocket Dungeon'

D'un videojoc trencador passem a un clàssic per antonomàsia: 'Shovel Knight' (2014). Aquesta versió, disponible a Steam per 19,99 euros, manté els personatges de la saga, encara que aquesta vegada els trasllada a la 'Mazmorra de Butxaca' ('Pocket Dungeon'). Allà, els trencaclosques seran el principal desafiament per aconseguir un nou equipament, recompenses i, sobretot, per intentar alliberar els presos. Tot això conserva més d'una desena de personatges de l'univers 2D de 'Shovel Knight' i els tocs d'humor que apareixen recurrentment en els seus diàlegs.

3.'Cut the Rope Daily'

Fa unes setmanes, Netflix va acollir l'arribada al seu catàleg del primer videojoc dissenyat i produït a Barcelona. I no és un títol qualsevol. Es tracta de ni més ni menys que 'Cut the Rope Daily', la versió "diària" del mític joc de mòbils (2010) desenvolupat per ZeptoLab, companyia russa que el 2016 va traslladar la seva seu a la capital catalana. Per sort per als més fanàtics del monstre Om Nom, tant aquest com les cordes continuen sent les grans protagonistes, amb l'única diferència que només apareix disponible un nou nivell cada dia. Com sempre, atempti a les lleis de la física per tallar els caps, explotar els globus i alimentar amb els preuats caramels aquesta bèstia adorable.

4.'Intro the Breach'

'Joc de l'Any' per PC Gamer, 'Millor joc de Propietat Original' (no pertanyent a una sèrie establerta) per BAFTA, 'Millor joc d'estratègia' per The Game Awards i 'Millor joc en la categoria de simulació d'estratègia' per DIU són només alguns dels reconeixements que ha rebut 'Into the Breach' (2018), joc desenvolupat per l'estudi independent Subset Games. Avalats per l'èxit de 'Faster Than Light' (FTL), es pot afirmar que tot allò que toquen Justin Ma i Matthew Davis, fundadors del grup, es converteix en or. El juliol de l'any passat, Netflix es va encarregar de portar aquest joc d'ordinadors als telèfons mòbils, on encara ha triomfat més (té 4,5 sobre 5 a les puntuacions de l'App Store). El plantejament és simple: defensar (per torns) la civilització humana de l'amenaça alienígena, encarnada per criatures gegantines que habiten a les profunditats de la Terra.

5.'Stranger Things: 1984'

Com passa amb les sèries i pel·lícules, no tot són obres magnes al repositori de Netflix. Com és lògic, la marca també ha d'obeir una estratègia comercial, i el joc de 'Stranger Things: 1984' podria donar-nos una pista sobre aquesta. Amb una secció de videojocs estesa a tots els dispositius, a la plataforma de streaming se li presenta un escenari idoni per a la diversificació d'un mateix producte en diferents narratives, o el que és el mateix, el desenvolupament de videojocs basats en les seves sèries o pel·lícules.

El primer títol reeixit de Netflix a entrar dins aquesta nova tendència va ser el de la saga 'Stranger Things'. L'univers creat pels germans Duffer compta amb quatre temporades (en espera de l'estrena de la cinquena), tenint les tres primeres d'elles els seus respectius videojocs. Concretament, 'Stranger Things: 1984' (2017) correspon a la segona, que queda recollida en aproximadament quatre hores de joc. Amb més d'un milió de descàrregues en dispositius Android, aquesta aplicació recrea els videojocs d'acció i aventures que estimen tant els personatges de la sèrie, a més de brindar a l'usuari la possibilitat de traslladar-se al bosc de Mirkwood o al Laboratori Hawkins, entre molts d'altres.