La IA està acabant amb els llocs de treball: Google acomiada "centenars" de treballadors

És més important aconseguir tenir el domini de la intel·ligència artificial que mantenir els treballadors

Amazon també ha fet una retallada a Twitch i més de 1.000 treballadors han anat al carrer

Google acomiada centenars de treballadors per invertir en IA

Google acomiada centenars de treballadors per invertir en IA / ARND WIEGMANN

Carles Planas Bou

De fa un temps ençà, no parem de sentir a dir que hi ha una crisi en la indústria tecnològica. És estrany veure aquest tipus de crisi quan la tecnologia, el 2024, ho mou tot. Encara que, cada vegada hi ha més persones que estan abandonant les interfícies en línia i la IA està produint que molts llocs de treball se'n vagin en orris. Avui us fem un trist anunci, ahir al vespre, Google va fer un acomiadament de" centenars" de treballadors perquè prefereix invertir en IA en comptes de personal, ja que vol competir amb Silicon Valley pel domini d'aquesta nova eina tecnològica.

Els acomiadaments de l'empresa propietat d'Alphabet afecten els empleats de diferents divisions. Es tracta, segons ha avançat el mitjà especialitzat 9to5Google, de la divisió central d'enginyeria, de la qual treballa a l'assistent virtual de Google i de la de maquinari. Aquesta darrera s'encarrega del desenvolupament dels telèfons mòbils Pixel i dels rellotges Fitbit, entre altres dispositius de la marca.

Google no va anunciar públicament aquestes retallades. Els empleats afectats van ser notificats a través del seu correu electrònic i poc després fonts internes els van filtrar a la premsa. La companyia ha confirmat aquestes informacions, però no ha donat més detalls sobre aquest ajustament de plantilla. Un altre mitjà especialitzat, The Verge, assenyala que l'eliminació d'"uns pocs centenars" de llocs de treball per a cadascuna de les divisions podria suposar l'acomiadament d'"uns mil empleats".

"Estem invertint de forma responsable en les prioritats més grans de la nostra empresa i en les importants oportunitats que tenim al davant"

Ha explicat un portaveu de Google.

El moviment es justifica així per passar a prioritzar negocis estratègics com la IA o la computació al núvol, on la competència de Microsoft i Amazon és cada vegada més ferotge.

Retallades al sector

Amb aquesta retallada, encara per detallar, la multinacional tecnològica dirigida per Sundar Pichai aprofundeix en un ajustament laboral que es va accelerar el 2023. Al gener, Google va anunciar l'acomiadament d'uns 12.000 treballadors, gairebé el 6% de la plantilla global. Altres companyies del sector tecnològic també van optar pel camí de "l'aprimament". Les empreses nord-americanes van cessar l'any passat un total de 191.000 empleats.

La IA és una aposta segura?

La IA és una aposta segura? / @ rawpixel.com

Les retallades continuen sent una tendència els primers dies del 2024. Just dimecres, Twitch va anunciar l'acomiadament de 500 treballadors que representen el 35% de la seva plantilla. Amazon, propietària de la plataforma de vídeo en streaming, també s'ha desfet de centenars de llocs de treball a Prime Video i als estudis MGM.