Sabies que avui és el 'Yellow Day'?

Les hormones de la felicitat s'aconsegueixen amb un bon treball diari, coneix els trucs per aconseguir-les!

Fes que el teu dia a dia passi de ser rutinari a ser 'Yellow all days'

Dues tasses amb missatges positius

Dues tasses amb missatges positius / Pixabay

Cada dia hauríem de viure amb alegria i felicitat, però el ritme constant i la societat en si, no ens ho posen fàcil. Estar de bon humor, positiu i amb un somriure cada dia és quasi impossible, tot i que es pot intentar fer-ho el més sovint possible.

El benestar que provoca la positivitat, l'alegria i el somriure no es pot pagar amb diners. Segons la COPE, diversos psicòlegs diuen que el 20 de juny és el dia més feliç del món perquè diem adeu a la primavera, per obrir pas a la temporada d'estiu. Per això mateix, celebrar-lo és de vital importància.

Estar content, feliç, de bon humor i amb una actitud positiva, malgrat les adversitats, desperta moltíssimes hormones dins el nostre organisme, les quals fan que la vida i la nostra salut millorin d'una forma sorprenent, només canviant la nostra rutina diària amb petits detalls per aconseguir viure més feliços.

Les hormones de la felicitat

  1. La serotonina regula l'estrès i l'ansietat. Si aquesta falla, en patirem les conseqüències.
  2. L'endorfina proporciona eufòria, la qual ajuda en moments de feblesa.
  3. La dopamina s'aconsegueix a través del plaer i les emocions.
  4. L'oxitocina està molt relacionada amb el contacte físic. L'aconseguim, per exemple, a través de les abraçades.

Consells per aconseguir ser una persona positiva

  • Practica Mindfulness, t'ajudarà a trobar-te a tu mateix. D'aquesta manera aprendràs a gestionar moments d'estrès, ansietat, tristesa... d'una forma més sana i més ràpidament.
  • Practica ioga, ja que la seva pràctica millora el funcionament del nostre cos i la nostra vitalitat. També ens ajuda a estar presents, a escoltar el nostre cos i a deixar de banda els nostres pensaments. El control de la ment és essencial per aconseguir el benestar i la felicitat.
  • Camina cada dia entre 30 i 60 minuts i si pot ser en espais oberts i a la natura, sense mòbil o sense sorolls externs. Gaudir de la pau de la naturalesa és primordial per relaxar-nos mentre practiquem esport, el qual fomenta l'alliberació de les hormones de la felicitat.
  • Practicar qualsevol altre esport és recomanable. Si és en grup ens anirà bé per desconnectar la ment i alliberar més hormones saludables; si ho fem en solitari, provarem de fer-ho sense música, però si veiem que la ment va molt de pressa el millor és posar-nos música relaxant o música que ens ajudi a relaxar la ment.
  • La nostra dieta és clau per aconseguir benestar. Hi ha aliments molt perjudicials perquè fan disminuir les nostres hormones de la felicitat i això fa que puguem patir depressió o ansietat amb més freqüència o ser-ne més propensos. 
  • Els aliments recomanats per augmentar el nostre benestar emocional són el salmó, els fruits secs, els ous, el plàtan, el sèsam i la cúrcuma per exemple, ja que aporten nutrients que fan que el nostre cos i la nostra ment aconsegueixin un benestar òptim, segons Rosa Viñas, psicòloga a 'blank.cat'.

Consumir vitamines del grup B, D, Omega 3, magnesi i triptòfan ens ajudarà a aconseguir el benestar desitjat

  • Fer una reeducació emocional és clau per aconseguir el positivisme
  • Cada dia pren el sol, però evita les hores de més radiació solar.
  • Cada nit fes una llista de les coses positives que t'han passat al dia: un petit gest, un petit detall, que t'hagin saludat a la feina, a l'oficina, un somriure d'una persona que no coneixies, un t'estimo, un gràcies, un Whatsapp d'una amiga... Cada detall compte, si fas aquest treball cada dia, en 3 mesos seràs una persona positiva i el 'Yellow Day' deixarà de ser només el 20 de juny i començarà a ser el 21, el 22, el 23 i així successivament.