Els millors trucs per acabar amb les paneroles de la cuina

Si creus que ho has provat tot, aquest és el teu article

Et deixem diversos trucs per acabar, definitivament, amb aquests indesitjables insectes

Un exemplar de panerola

Un exemplar de panerola / Arxiu

Les paneroles, uns insectes molt molestos i indesitjables. Solen posar-se a la cuina, darrere la nevera, amagats dins els armaris o a prop de les escombraries. Tot i que, també poden rondar per tota la casa. Els agraden els espais sense gaire llum i on fa calor. A vegades, posar fi a aquesta plaga, pot arribar a fer-se molt difícil i més si vivim en una comunitat. Així doncs, us deixem els millors trucs per acabar definitivament amb elles.

Els trucs per acabar amb les paneroles

A la cuina

Primer de tot, mantenir la cuina neta i ben organitzada, ajudarà que no tinguin llocs on amagar-se o buscar menjar. Si tots els aliments estan ben guardats en recipients hermètics, l'olor quasi no els arribarà i l'accés al menjar serà nul. Provocant que marxin a un altre lloc en cerca de menjar. 

També és important que, els plats es netegin immediatament després de menjar. Un dels punts d'accés de les paneroles són les canonades. En el cas que, els insectes olorin o detectin restes de menjar, accediran a través d'elles fins a la nostra pica.

Les escombraries s'han d'emmagatzemar en contenidors tancats i s'han de llançar diàriament, si és possible.

A totes les estances de la llar: cuina inclosa

Revisa totes les cantonades, esquerdes i reixetes de ventilació. Si trobem un petit forat, el millor és posar-hi massilla o silicona. En el cas de les canonades, el més recomanable és tirar-hi lleixiu de tant en tant. I si parlem de les reixetes de ventilació, posar-hi malles o filtres, ens pot servir per evitar l'accés de les paneroles.

Compra productes per eliminar aquests insectes. A qualsevol supermercat en pots trobar. Normalment, sol ser un gel que es posa en gotes per les zones on se n'ha vist. Aquest gel atrau les paneroles i al ser tòxic, acaben morint. Tot i que, el més segur és que ja hagin post ous. Per una bona exterminació, el millor és al cap d'unes setmanes tornar a posar el parany contra les paneroles i acabar, definitivament amb elles. Aquests productes són tòxics. En cas de tenir nens petits o mascotes, els hem d'allunyar de les zones on hem aplicat el gel, esprai o un altre tipus de parany. Les zones més recomanables on posar els paranys són darrere els electrodomèstics, a les cantonades dels armaris i darrere la nevera.

Acaba amb les paneroles

Acaba amb les paneroles / @ jigsawstocker

Enemics naturals contra les paneroles

Utilitzar nematodes o àcars depredadors és una de les millors opcions. A més, no són tòxics. Aquests organismes es col·loquen a les zones infestades i ajuden a reduir la població de paneroles. Tot i això, és un mètode més lent.

Els professionals

I com a últim recurs, si veiem que les paneroles no acaben de marxar o la infestació és massa greu, el més recomanable és trucar a un professional exterminador de paneroles.