Els millors consells per acabar amb les fortes olors de les mascotes dins la llar

Eliminar les males olors dels teixits, per exemple, és més senzill del que creus

Les mascotes desprenen certes olors; acabar amb elles dins de casa és possible

Les mascotes desprenen certes olors; acabar amb elles dins de casa és possible / freepik

R. P.

El fet de tenir i cuidar una mascota suposa una gran responsabilitat. A més, a aquest fet, li hem de sumar que hi haurà certs canvis dins la nostra llar: trobarem pèls d'animal i en determinats casos, els teixits poden arribar a fer mala olor. Per tal d'acabar amb aquestes males olors, et duem un seguit de consells. Hem de ser conscients que tenir mascotes dins de casa, farà que el nostre entorn canviï. Així doncs, mantenir al nostre gos net és el primer pas per evitar les males olors. Però si vols conèixer més consells per atenuar aquestes olors, només has de continuar llegint.

Passos a seguir per eliminar les males olors

  • Per començar, mantingues la higiene de la teva mascota. El primer pas per combatre les olors de les mascotes és assegurar-te que el teu amic pelut estigui net i saludable. Això implica banyar-los regularment, raspallar-los el pelatge i cuidar la seva higiene bucal. Un animal net tindrà menys probabilitat de causar olors desagradables.
  • També hauríeu de rentar els seus objectes i accessoris. Els objectes i accessoris de les mascotes, com ara llits, joguines i mantes, poden acumular certes olors amb el temps. Renteu-los de manera regular seguint les instruccions del fabricant per mantenir-los frescos i lliures de males olors. A més, assegura't de rentar amb freqüència els objectes de menjar i beure de la teva mascota.
Netejar les nostres mascotes

Netejar les nostres mascotes / freepik

  • Una altra mesura que hauràs de prendre és aspirar i escombrar regularment. Els cabells i la caspa de les mascotes poden acumular-se en catifes i terres, cosa que contribueix a les males olors a la llar. Aspira i escombra amb regularitat per eliminar aquests residus. Utilitza aspiradores amb filtres HEPA, dissenyats per atrapar partícules petites i al·lèrgens, cosa que ajudarà a millorar la qualitat de l'aire interior.
  • Pel que fa a les superfícies dures, com ara pisos de fusta o rajoles, també poden retenir olors. Renteu aquestes superfícies amb netejadors específics per a mascotes o amb una barreja d'aigua i vinagre. El vinagre és un desinfectant natural i neutralitzador d'olors.
  • La roba de llit, cortines i qualsevol altre teixit a casa teva poden retenir les olors de les mascotes. Renteu aquestes peces de manera regular seguint les indicacions del fabricant. Afegir bicarbonat de sodi al rentatge pot ajudar a eliminar les olors persistents.
  • Una bona opció és fer servir ambientadors naturals. Els ambientadors sintètics poden emmascarar les olors, però és preferible utilitzar solucions naturals. Col·loca recipients amb bicarbonat de sodi o carbó activat a les àrees propenses a olors, ja que absorbeixen i neutralitzen olors de forma efectiva. També podeu utilitzar olis essencials com lavanda, eucaliptus o menta per refrescar l'aire.
  • I per descomptat, no t'oblidis de banyar la teva mascota amb regularitat. El seu bany és una manera efectiva de controlar les olors. Assegura't d'utilitzar un xampú suau i específic pel seu tipus de pell i pelatge. No el banyis massa vegades, ja que rentar la teva mascota en excés pot provocar-li problemes a la pell.

Altres alternatives per la nostra mascota

  • Un altre aspecte a tenir en compte és la utilització de desodorants naturals. Hi ha desodorants naturals per a mascotes que poden ajudar a mantenir la seva olor fresca entre bany i bany. Aquests productes solen estar fets amb ingredients naturals i no tòxics, i estan disponibles en diversos formats, com esprais i pólvores.
  • I igual d'important és la ventilació de la llar. Obre les finestres de manera regular per permetre que l'aire fresc entri i les olors es dissipin. Els purificadors d'aire també poden ser útils per millorar la qualitat de l'aire en espais tancats.
  • I si tens gats, controla la higiene de la caixa de sorra. És fonamental mantenir la caixa de sorra neta. Retira la brossa diàriament i canvia la sorra, almenys una vegada a la setmana. Utilitza sorra aglomerant, que facilita l'eliminació de la brossa i les olors.
MANRESA . N�IA BACARDIT " PERIODISTA DEL TV3 " A  CASA SEVA AMB ELS SEUS GATS ENTREVISTA A FAM� O PERSONALITAT AMB LA SEVA  MASCOTA  . GAT . ANIMAL DE COMPANYIA

Mantenir una bona higiene en la mascota / OSCAR BAYONA PIE

  • Finalment, controla les olors corporals. Algunes mascotes tenen olors corporals naturals més fortes que altres. Si notes una olor persistent a la teva mascota, consulta un veterinari per descartar possibles problemes de salut. Un canvi a la dieta o certs suplements poden ajudar a reduir les olors corporals.

Eliminar les olors de les mascotes a casa teva és un desafiament factible amb les cures i la higiene adequada. Mantenir la teva mascota neta i feliç, així com adoptar una rutina de neteja constant, garantirà un ambient fresc i lliure d'olors a casa teva, permetent gaudir plenament de la companyia dels teus amics peluts.