Tenir una mascota és comprensible, admirable i un veritable gest amorós; sempre que els cuidem com pertoca. Les nostres mascotes s'han d'alimentar bé, sortir a passejar diverses vegades al dia, en el cas dels gossos i mantenir-los nets, entre altres. Tot i això, també hi ha algun petit inconvenient que ens pot posar en alerta i és les olors que poden arribar a despendre segons la raça, hàbits d'higiene... Avui us deixem els millors trucs per acabar amb aquestes males olors i poder continuar gaudint de la companyia de la nostra mascota amb més amor que mai.

Passos a seguir per eliminar les males olors

 • Per començar, mantingues la higiene de la teva mascota. El primer pas per combatre les olors de les mascotes és assegurar-te que el teu amic pelut estigui net i saludable. Això implica banyar-los regularment, raspallar-los el pelatge i cuidar la seva higiene bucal. Un animal net tindrà menys probabilitat de causar olors desagradables.
 • També hauríeu de rentar els seus objectes i accessoris. Els objectes i accessoris de les mascotes, com ara llits, joguines i mantes, poden acumular certes olors amb el temps. Renteu-los de manera regular seguint les instruccions del fabricant per mantenir-los frescos i lliures de males olors. A més, assegura't de rentar amb freqüència els objectes de menjar i beure de la teva mascota.

Netejar les nostres mascotes freepik

 • Una altra mesura que hauràs de prendre és aspirar i escombrar regularment. Els cabells i la caspa de les mascotes poden acumular-se en catifes i terres, cosa que contribueix a les males olors a la llar. Aspira i escombra amb regularitat per eliminar aquests residus. Utilitza aspiradores amb filtres HEPA, dissenyats per atrapar partícules petites i al·lèrgens, cosa que ajudarà a millorar la qualitat de l'aire interior.
 • Pel que fa a les superfícies dures, com ara pisos de fusta o rajoles, també poden retenir olors. Renteu aquestes superfícies amb netejadors específics per a mascotes o amb una barreja d'aigua i vinagre. El vinagre és un desinfectant natural i neutralitzador d'olors.
 • La roba de llit, cortines i qualsevol altre teixit a casa teva poden retenir les olors de les mascotes. Renteu aquestes peces de manera regular seguint les indicacions del fabricant. Afegir bicarbonat de sodi al rentatge pot ajudar a eliminar les olors persistents.
 • Una bona opció és fer servir ambientadors naturals. Els ambientadors sintètics poden emmascarar les olors, però és preferible utilitzar solucions naturals. Col·loca recipients amb bicarbonat de sodi o carbó activat a les àrees propenses a olors, ja que absorbeixen i neutralitzen olors de forma efectiva. També podeu utilitzar olis essencials com lavanda, eucaliptus o menta per refrescar l'aire.
 • I per descomptat, no t'oblidis de banyar la teva mascota amb regularitat. El seu bany és una manera efectiva de controlar les olors. Assegura't d'utilitzar un xampú suau i específic pel seu tipus de pell i pelatge. No el banyis massa vegades, ja que rentar la teva mascota en excés pot provocar-li problemes a la pell.

Altres alternatives per la nostra mascota

 • Un altre aspecte a tenir en compte és la utilització de desodorants naturals. Hi ha desodorants naturals per a mascotes que poden ajudar a mantenir la seva olor fresca entre bany i bany. Aquests productes solen estar fets amb ingredients naturals i no tòxics, i estan disponibles en diversos formats, com esprais i pólvores.
 • I igual d'important és la ventilació de la llar. Obre les finestres de manera regular per permetre que l'aire fresc entri i les olors es dissipin. Els purificadors d'aire també poden ser útils per millorar la qualitat de l'aire en espais tancats.
 • I si tens gats, controla la higiene de la caixa de sorra. És fonamental mantenir la caixa de sorra neta. Retira la brossa diàriament i canvia la sorra, almenys una vegada a la setmana. Utilitza sorra aglomerant, que facilita l'eliminació de la brossa i les olors.

Mantenir una bona higiene en la mascota OSCAR BAYONA PIE

 • Finalment, controla les olors corporals. Algunes mascotes tenen olors corporals naturals més fortes que altres. Si notes una olor persistent a la teva mascota, consulta un veterinari per descartar possibles problemes de salut. Un canvi a la dieta o certs suplements poden ajudar a reduir les olors corporals.

Eliminar les olors de les mascotes a casa teva és un desafiament factible amb les cures i la higiene adequada. Mantenir la teva mascota neta i feliç, així com adoptar una rutina de neteja constant, garantirà un ambient fresc i lliure d'olors a casa teva, permetent gaudir plenament de la companyia dels teus amics peluts.