Coneix l'últim truc dels lladres de vehicles: el truc de la moneda

Coneix en què consisteix el truc i com estar al cas perquè no et passi

Et deixem recomanacions per denunciar si et trobes en un cas de robatori

Robar-te el cotxe

Robar-te el cotxe / freepik

Fernando Álvarez i Abril Benítez

Que et puguin robar el cotxe és una preocupació i més, depenent del cotxe que tinguis o la zona en la qual visquis. Aquests dos factors poden condicionar en un alt percentatge la possibilitat que et passi. Tot i que, encara que tinguis un cotxe de gamma mitjana o baixa, si deixes alguna cosa de valor dins ell, premi: els lladres intentaran entrar al teu vehicle per robar-te les pertinences. Així doncs, la veritat és que és bastant complicat prevenir un furt quan no hi ets a dins o no tens altres mecanismes com les motos, que tenen una seguretat extra antirobatoris. En aquest article t'explicarem com actuen els lladres per robar-te el cotxe o les teves pertinences, ja que els mecanismes van avançant i els lladres també: estigues al cas! A més, t'explicarem com actuar davant un robatori.

Denúncia per internet

És possible que alguna vegada hagis perdut la documentació, patit un robatori o, per desgràcia, el teu cotxe o moto hagin desaparegut. En moltes ocasions ens fa mandra acudir a una caserna dels Mossos d'Esquadra per posar una denúncia, però la veritat és que hi ha un mètode senzill a través del qual pots estalviar temps: la denúncia per internet.

A la web dels Mossos d'Esquadra pots denunciar qualsevol d'aquestes 6 coses:

  1. Pèrdua de documentació o efectes.
  2. Danys a les vostres propietats
  3. Sostracció de vehicles.
  4. Sostracció a l'interior de vehicles.
  5. Furts (sostraccions sense intervenir violència o intimidació, no «estrebades»).
  6. Robatori en habitatge o establiment amb força

L'únic que has de fer és emplenar el formulari amb les teves dades, explicar breument els fets i imprimir el justificant per lliurar-lo -en un termini de 3 dies- a una caserna dels Mossos d'Esquadra. Si creus que és una cosa complicada, sempre hi pots acudir de forma presencial i fins i tot demanar cita.

El truc de la moneda

En altres ocasions t'hem explicat algunes de les maneres amb les quals els lladres aconseguien robar les pertinences dels vehicles sense que els propietaris se n'adonessin, com passa amb el truc de l'ampolla. Tot i això, els mètodes cada vegada són més enginyosos i fins i tot amb una cosa tan simple com una moneda podrien fer-se amb el teu vehicle.

Les monedes: el nou truc dels lladres

Les monedes: el nou truc dels lladres / @ Racool_studio

Aquest truc consisteix en, bàsicament, col·locar una moneda -normalment fina i petita, com la de 5 cèntims- a la ranura que hi ha a la maneta de la porta del cotxe, aconseguint que no quedi tancada del tot, però sense que es pugui apreciar a simple vista.

D'aquesta manera, en “tancar” el vehicle, el conductor no s'adonarà que el cotxe ha quedat obert i els lladres podrien aprofitar per robar tot el que hi hagi a dins o, fins i tot, el mateix vehicle si aconseguissin arrencar-lo.