Aconsegueix una roba impecable i una rentadora eficient

El millor truc: econòmic, eficaç i ràpid

Coneix tots els beneficis d'utilitzar bicarbonat de sodi

El truc per aconseguir una roba impecable

El truc per aconseguir una roba impecable / CC0

M. R.

Mantenir la roba en perfectes condicions higièniques és molt senzill gràcies a la rentadora. Tot i que, si no li fem un manteniment regular, pot ser que la roba ens surti amb mala olor o bruta. Per aquest motiu, et portem un truc senzill, econòmic i segons, els usuaris que ho han provat, molt eficaç. El bicarbonat de sodi és un producte molt utilitzat dins la llar. A més, és un gran aliat contra la calç i serveix per estovar l'aigua, protegir els teixits i les parets de la rentadora.

Aquest producte també és capaç d'augmentar l'eficàcia del detergent en pols i, de fet, si s'afegeix al cicle de rentatge, en millora l'eficàcia, reforçant l'efecte netejador del detergent líquid clàssic. Però això no és tot: gràcies a la seva capacitat per alcalinitzar el pH, permet que el detergent funcioni encara millor, fent-ho ideal per a les peces més delicades. Però el bicarbonat de sodi també és capaç de neutralitzar les olors (sense emmascarar-les com fan els perfums), sobretot les provocades per la transpiració. El seu efecte desodoritzant ja és evident durant la fase de rentatge, però és encara més fort si l'afegeixes durant la fase d'esbandida. D'aquesta manera, també s'eliminen les olors que queden després del rentatge, per això és ideal per rentar roba esportiva després d'una activitat física intensa.

Bicarbonat de sodi a la rentadora: quan utilitzar-lo?

A l'hora d'utilitzar bicarbonat de sodi a la rentadora, hi ha una cosa que has de saber: mai no s'ha d'utilitzar per rentar peces de llana i seda, ja que aquestes fibres són especialment sensibles als àlcalis i s'han de rentar amb detergents especials. El nostre consell és que consulteu sempre l'etiqueta de la peça per saber quina és la temperatura de rentatge correcta.

Heus aquí algunes instruccions ràpides i senzilles per treure el màxim partit a la rentadora amb bicarbonat: durant el cicle de rentatge, afegiu una cullerada (uns 25 g) de bicarbonat de sodi al detergent líquid habitual per obtenir el millor efecte; durant el cicle d'esbandida, afegiu sempre una cullerada per neutralitzar les olors desagradables i persistents.

Però quins són els consells de l'àvia? A més d'utilitzar bicarbonat a la rentadora, és una bona idea fer regularment un rentatge en buit amb mitja tassa de bicarbonat, i per neutralitzar les olors a la cistella de la roba bruta, empolvora tota la roba amb una mica del producte a mesura que es va acumulant.

Bicarbonat al rentaplats

Si sempre heu volgut que els vostres electrodomèstics durin, és essencial centrar-vos en un manteniment regular. En el cas dels rentaplats, un manteniment meticulós del filtre és la millor manera de garantir que l'electrodomèstic duri molt de temps. Al capdavall, aquest electrodomèstic només és eficient quan tots els seus components funcionen correctament.

Afortunadament, no cal invertir en un producte de neteja. Tot el que necessites per netejar el filtre del rentaplats ja és a la teva cuina. A continuació, us expliquem com netejar el filtre del rentaplats amb bicarbonat i vinagre.

Netejar el rentaplats

Netejar el rentaplats / freepik

Les avaries i embussos del rentaplats solen ser causats pel greix, les restes de sabó i les partícules de menjar. Per això cal netejar el filtre del rentaplats a fons i amb regularitat.

Per netejar el filtre del rentaplats, barreja aigua calenta (200 ml), detergent líquid (una cullerada) i bicarbonat de sodi (150 g). Aplica la pasta resultant al filtre i frega-ho amb un raspall de dents o una esponja. A continuació, aclariu bé el filtre abans de tornar a col·locar-lo a l'aparell. Si se t'acaba el bicarbonat de sodi, el pots substituir per sal grossa.