Elimina la brutícia de la campana extractora: el truc de l'aigua calenta

Sense una bona neteja, les restes de greix poden caure en el teu cuinat

A més, el funcionament de la campana no serà l'òptim 

Acaba amb la brutícia de la campana extractora

Acaba amb la brutícia de la campana extractora / freepik

La cuina i el lavabo són les dues estances de la llar que més mandra ens fa netejar i no és per menys, ja que l'acumulació de bacteris i brutícia és constant. La seva neteja ha de ser exhaustiva i diària. En aquest article ens centrarem en la cuina i en concret, en la campana extractora. Aquest aparell és magnífic a l'hora d'evitar que la casa quedi plena d'olors de fregit, cuinat, etc. Però, també és molt difícil de netejar si no ho fem sovint. El greix dels aliments, el vapor i altres partícules s'acumulen a la campana i acaben creant diverses capes de brutícia molt difícils d'eliminar. Tot i que, esteu de sort, perquè descobrireu com netejar-la ràpidament, deixant-la ben desinfectada.

Sovint, la campana extractora se sol netejar amb productes desgreixants. Però avui us deixarem un remei casolà que us sorprendrà. Preparem la barreja.

El truc per netejar la campana extractora

  1. Omple una olla d'aigua i posa-hi una cullerada de bicarbonat
  2. Posa l'olla a bullir i quan comenci a sortir el vapor, obre la campana extractora

Amb aquest remei, aconseguiràs que el greix s'estovi, gràcies al vapor. Ara només hauràs d'agafar un drap i treure el greix d'una passada. Si no l'estovem, tot i passar desgreixant, costa molt que la brutícia surti i necessitarem fer bastants passades a la campana.

Compte amb aquest truc perquè el greix començarà a caure, ja que en estovar-se, el taulell de la cuina o la vitroceràmica quedaran repletes d'aquesta substància llefiscosa. Així que, aprofita per netejar-ho tot i deixar la cuina impecable en un tres i no res.

Neteja els filtres

Per acabar amb el procés de neteja, hauràs d'extreure els filtres de la campana, ja que, allà s'hi acumula la majoria de brutícia, tot i que, no ho veiem. Si no aprofitem per netejar-los, la campana no funcionarà correctament i no absorbirà totes les olors, entre altres. 

Ara toca netejar els filtres

Ara toca netejar els filtres / @ tetiana_tychynska

Passos per netejar els filtres

  1. Retira els filtres de la campana
  2. Posa'ls a la pica i passa'ls un drap amb aigua calenta
  3. Agafa un fregall i sabó de rentaplats i neteja'ls a fons

Ara la teva campana lluirà neta i sense brutícia; aconseguint un funcionament òptim i un cuinat eficient.